Facem ce facem și ne întoarcem cu bucurie și poftă la preparatele din bucătăria grecească. Sperăm că v-a plăcut supa de pui a la grec, așa că de această dată vă invităm la o ciorbă de perișoare a la grec. Foarte ușor de pregătit, o să vă convingă rețeta video de mai jos. Iar dacă vă e poftă de un borș de perișoare, găsiți rețeta aici.
Ciorbă de perișoare a la grec
Porții
8
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
- Pentru perișoare
500 g carne tocată amestec (porc și vită)
1 ceapă potrivită
3 linguri de orez
1/2 legătură mărar proaspăt
1 ou
Sare
Piper
- Pentru ciorbă
2 l apă (sau supă concentrată de legume)
1 morcov mare
1 pătrunjel
1 păstârnac
2 galbenușuri
200 g smântână
50 g unt
1 lamâie
1 legătură de mărar proaspăt
sare
Cum să faceți
- Pentru perișoare, amestecați carnea cu ceapa tocată cât mai mărunt, oul, orezul, verdeața, sare și piper proaspăt măcinat. Adăugați 2-3 linguri de apă, cât să obțineți o compoziție omogenă și nu foarte tare. Formați perișoare cu palmele umede (ne-au ieșit 35 de perișoare) și păstrați-le la rece.
- Dați rădăcinoasele pe răzătoare. Topiți untul într-o oală și căliți legumele rase. Adăugați apă și ceva sare, după gust. Dacă folosiți supă concentrată de legume, ciorba va fi și mai gustoasă.
- După ce legumele au început să se înmoaie, adăugați perișoarele și lăsați să fiarbă la foc potrivit. Când acestea se ridică la suprafața ciorbei, e semn că sunt fierte. Eventual, scoateți o perișoară pe o farfurie și o gustați.
- Bateți gălbenușurile cu un praf de sare, încorporați smântâna și zeama de lămâie (după gust). Adăugați 1-2 polonice cu zeamă fierbinte, amestecați și turnați amestecul în oala cu ciorbă, iar în final puneți și mărarul tăiat fin.
Rețetă video
Tags: carne tocatasmântână
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete