Ciupercile pleurotus au textura cărnoasă, sunt sățioase și gustoase. Le-am călit cu ceapă și usturoi și le-am făcut un sos simplu, pe bază de faină. Atât de simplă este rețeta de ciulama de ciuperci pleurotus. Și nu uitați de mămăligă, completează delicios această rețetă de post.
Ciulama de ciuperci pleurotus
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
500 g ciuperci pleurotus
1 ceapă
5 caței de usturoi
800 ml apă (sau supă de legume)
3 linguri de făină
Sare
Piper
Ulei de floarea-soarelui
Mărar (sau pătrunjel)
Cum să faceți
- Căliți ceapa și usturoiul în ulei bine încins.
- Adăugați ciupercile tăiate potrivit, un praf de sare și de piper, acoperiți și lăsați să fiarbă în propria zeamă. La nevoie, adăugați puțină apă.
- Între timp, amestecați făina cu 200 ml de apă sau supă de legume, dacă aveți. Turnați amestecul peste ciuperci, mai adăugați restul de lichid (600 ml), sare și piper după gust și lăsați să dea 2-3 clocote.
- Presărați verdeața tăiată fin la final, după ce ați stins focul sau direct în farfurie.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete