fbpx

Ciulama de ciuperci pleurotus

Ciulama de ciuperci pleurotus

Ciupercile pleurotus au textura cărnoasă, sunt sățioase și gustoase. Le-am călit cu ceapă și usturoi și le-am făcut un sos simplu, pe bază de faină. Atât de simplă este rețeta de ciulama de ciuperci pleurotus. Și nu uitați de mămăligă, completează delicios această rețetă de post.

Ciulama de ciuperci pleurotus

Ciulama de ciuperci pleurotus

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 500 g ciuperci pleurotus

  • 1 ceapă

  • 5 caÈ›ei de usturoi

  • 800 ml apă (sau supă de legume)

  • 3 linguri de făină

  • Sare

  • Piper

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Mărar (sau pătrunjel)

Cum să faceți

  • CăliÈ›i ceapa È™i usturoiul în ulei bine încins.
  • AdăugaÈ›i ciupercile tăiate potrivit, un praf de sare È™i de piper, acoperiÈ›i È™i lăsaÈ›i să fiarbă în propria zeamă. La nevoie, adăugaÈ›i puÈ›ină apă.
  • ÃŽntre timp, amestecaÈ›i făina cu 200 ml de apă sau supă de legume, dacă aveÈ›i. TurnaÈ›i amestecul peste ciuperci, mai adăugaÈ›i restul de lichid (600 ml), sare È™i piper după gust È™i lăsaÈ›i să dea 2-3 clocote.
  • PresăraÈ›i verdeaÈ›a tăiată fin la final, după ce aÈ›i stins focul sau direct în farfurie.

Rețetă video

Tags: