fbpx

Coaste de porc cu sos de vin

Pregătite la cuptor, în sos de vin, coastele de porc sunt o bunătate. Ingredientele sunt la îndemână și nici pașii rețetei nu sunt complicați, așa că vă invităm la o porție de coaste de porc cu sos de vin.

Coaste de porc cu sos de vin

4.0 from 2 votes
Course: prânzDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

1

hour 

40

minutes
Timp total

1

hour 

50

minutes

Ingrediente

  • 2 kg coaste de porc

  • 300 ml vin alb

  • 6 caței de usturoi

  • 2 frunze de dafin

  • 2 crenguțe de cimbru

  • 2 crenguțe de rozmarin

  • 1 frunză de salvie

  • 1 linguriță de semințe de chimen

  • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați coastele, le presărați cu sare și piper și le rumeniți într-o tigaie cu o lingură de ulei, cât să capete o culoare rumenă.
  • Le scoateți într-o tavă și adăugați restul mirodeniilor, un strop de sare și piper. Turnați vinul și apă, cât să acopere bucățile de carne. Acoperiți tava cu hârtie de copt, apoi puneți deasupra folie de aluminiu și dați la cuptorul bine încins, la foc moderat, 190-200 de grade pentru 60 de minute.
  • Îndepărtați capacul din hârtie și folie și mai dați la cuptor 30-40 de minute, până când carnea devine foarte ușor de pătruns cu furculița. La nevoie, mai completați cu apă fierbinte. Între timp, pregătiți câțiva cartofi, piure sau wedges și o salată de frunze verzi. Poftă bună la coaste de porc cu sos de vin!