Pregătite la cuptor, în sos de vin, coastele de porc sunt o bunătate. Ingredientele sunt la îndemână și nici pașii rețetei nu sunt complicați, așa că vă invităm la o porție de coaste de porc cu sos de vin.
Coaste de porc cu sos de vin
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
1
hour40
minutesTimp total
1
hour50
minutesIngrediente
2 kg coaste de porc
300 ml vin alb
6 caței de usturoi
2 frunze de dafin
2 crenguțe de cimbru
2 crenguțe de rozmarin
1 frunză de salvie
1 linguriță de semințe de chimen
3 linguri de ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați coastele, le presărați cu sare și piper și le rumeniți într-o tigaie cu o lingură de ulei, cât să capete o culoare rumenă.
- Le scoateți într-o tavă și adăugați restul mirodeniilor, un strop de sare și piper. Turnați vinul și apă, cât să acopere bucățile de carne. Acoperiți tava cu hârtie de copt, apoi puneți deasupra folie de aluminiu și dați la cuptorul bine încins, la foc moderat, 190-200 de grade pentru 60 de minute.
- Îndepărtați capacul din hârtie și folie și mai dați la cuptor 30-40 de minute, până când carnea devine foarte ușor de pătruns cu furculița. La nevoie, mai completați cu apă fierbinte. Între timp, pregătiți câțiva cartofi, piure sau wedges și o salată de frunze verzi. Poftă bună la coaste de porc cu sos de vin!
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete