fbpx

Cremă bavareză de brânză

Cremă bavareză de brânză

Obatzda sau obatzter este o cremă bavareză de brânză, cu o tradiție de mai bine de 100 de ani. O nebunie de arome, nu mai vorbim de gustul ei desăvârșit! Se servește rece alături de covrigi, grisine sau felii de pâine neagră.

Cremă bavareză de brânză

Cremă bavareză de brânză

5 from 2 votes
Course: mic-dejun, gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp total

10

minutes

Ingrediente

  • 250 g 250 brânză Brie sau Camembert, la temperatura camerei

  • 1 lingură 1 de cremă de brânză

  • 75 g 75 unt, la temperatura camerei

  • 1 1 ceapă roșie

  • Bere

  • Boia dulce (sau iute)

  • 1/2 linguriță 1/2 de chimen

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Într-un castron, combinați camembertul, untul și brânza tartinabilă și amestecați totul cu o furculiță. Sau, dacă preferați, puneți aceste ingrediente într-un blender și mixați câteva secunde.
  • Dacă amestecul este prea gros, adăugați o lingură de bere și mai amestecați puțin.
  • Condimentați cu boia, chimen pisat, sare și piper după gust.
  • Întindeți crema bavareză de brânză pe felii de pâine și așezați deasupra felii de ceapă. Noi am folosit roșie, dar și ceapa verde, proaspătă, e o alegere isteață!
Tags: