Obatzda sau obatzter este o cremă bavareză de brânză, cu o tradiție de mai bine de 100 de ani. O nebunie de arome, nu mai vorbim de gustul ei desăvârșit! Se servește rece alături de covrigi, grisine sau felii de pâine neagră.
Cremă bavareză de brânză
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp total
10
minutesIngrediente
250 g brânză Brie sau Camembert, la temperatura camerei
1 lingură de cremă de brânză
75 g unt, la temperatura camerei
1 ceapă roșie
Bere
Boia dulce (sau iute)
1/2 linguriță de chimen
Sare
Piper
Cum să faceți
- Într-un castron, combinați camembertul, untul și brânza tartinabilă și amestecați totul cu o furculiță. Sau, dacă preferați, puneți aceste ingrediente într-un blender și mixați câteva secunde.
- Dacă amestecul este prea gros, adăugați o lingură de bere și mai amestecați puțin.
- Condimentați cu boia, chimen pisat, sare și piper după gust.
- Întindeți crema bavareză de brânză pe felii de pâine și așezați deasupra felii de ceapă. Noi am folosit roșie, dar și ceapa verde, proaspătă, e o alegere isteață!
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete