fbpx

Cremă bavareză de brânză

Cremă bavareză de brânză

Obatzda sau obatzter este o cremă bavareză de brânză, cu o tradiție de mai bine de 100 de ani. O nebunie de arome, nu mai vorbim de gustul ei desăvârșit! Se servește rece alături de covrigi, grisine sau felii de pâine neagră.

Cremă bavareză de brânză

Cremă bavareză de brânză

5.0 from 2 votes
Course: mic-dejun, gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp total

10

minutes

Ingrediente

  • 250 g brânză Brie sau Camembert, la temperatura camerei

  • 1 lingură de cremă de brânză

  • 75 g unt, la temperatura camerei

  • 1 ceapă roșie

  • Bere

  • Boia dulce (sau iute)

  • 1/2 linguriță de chimen

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Într-un castron, combinați camembertul, untul și brânza tartinabilă și amestecați totul cu o furculiță. Sau, dacă preferați, puneți aceste ingrediente într-un blender și mixați câteva secunde.
  • Dacă amestecul este prea gros, adăugați o lingură de bere și mai amestecați puțin.
  • Condimentați cu boia, chimen pisat, sare și piper după gust.
  • Întindeți crema bavareză de brânză pe felii de pâine și așezați deasupra felii de ceapă. Noi am folosit roșie, dar și ceapa verde, proaspătă, e o alegere isteață!
Tags: