fbpx

Cremă de mazăre galbenă uscată

Cremă de mazăre galbenă uscată

Mazărea uscată galbenă are un conținut bogat de proteine și fibre, vitamine și minerale, la fel ca năutul ori fasolea boabe. Fierbe foarte repede și nu trebuie pusă la înmuiat în prealabil. Dacă nu ați încercat-o până acum, vă arătăm în rețeta video de mai jos cât de simplu am pregătit crema de mazăre galbenă uscată sau fava grecească. Este foarte hrănitoare și nu i-am adăuga decât o salată de frunze verzi. Dar o puteți pune și lângă o friptură, dacă urmați un regim foarte proteic.

Cremă de mazăre galbenă uscată

Cremă de mazăre galbenă uscată

5.0 from 3 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 225 g mazăre galbenă uscată

  • 500 ml apă + 200 ml (pentru omogenizarea cremei)

  • 100 ml ulei de măsline

  • 1 ceapă roșie mică, tăiată

  • 3 caței de usturoi

  • 1 frunză de dafin

  • 1 linguriță de sare

  • 1/2 linguriță de pudră de chimion

  • 2 lamâi

  • Boia dulce

Cum să faceți

  • Căliți ceapa într-o lingură de ulei. Adăugați usturoiul și mai căliți timp de 1-2 minute, amestecând des.
  • Adăugați mazărea galbenă, 500 ml apă, frunza de dafin, sarea, chimionul. Gătiți până când boabele s-au înmuiat complet, 15-20 de minute.
  • Scoateți frunza de dafin. Apoi, folosind un blender, pasați amestecul până la omogenizare.
  • Adăugați treptat zeamă de lămâie și ulei de măsline și subțiați cu apă până obțineți o compoziție cremoasă. Fava se va îngroșa considerabil pe măsură ce se răcește!
  • Puneți crema de mazăre galbenă uscată într-un castron, deasupra turnați ulei de măsline și presărați boia de ardei dulce. Serviți și savurați fiecare înghițitură! Ce rămâne poate fi ținut la frigider, într-un recipient sigilat, până la 3-4 zile.

Rețetă video

Sfaturi

  • Pentru a decora crema de mazăre galbenă uscată sau fava grecească, cum i se mai spune, mai puteți folosi boia afumată, ceapă roșie tăiată solzișori, măsline kalamata,
Tags: