Puteți găti creveții într-un milion de feluri: pe grătar, fierți, la abur, la cuptor, sotați, la tigaie, în baie de ulei ori pane. Sau în unt cu usturoi, un sos simplu, dar care li se potrivește perfect. Poftă bună și vouă!
Creveți în sos de unt
Porții
2
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
5
minutesTimp total
15
minutesIngrediente
500 g creveți prefierți
80 g unt
3 caței de usturoi
2 linguri de vin alb
Pătrunjel verde
Zeama de la ½ lămâie
Sare
Piper
Cum să faceți
- Topiți untul într-o tigaie, adăugați usturoiul feliat și țineți pe foc un minut.
- Puneți și creveții, sare și piper și turnați vinul. Îi gătiți 2-3 minute, dacă creveții sunt medii, 3-4 minute dacă sunt mai mari.
- Puneți zeamă de lămâie, după gust, pătrunjel tocat mărunt și luați tigaia de pe foc. Sosul de unt și vin este grozav de bun și merită să-l mâncați cu o pâine pe măsură.
Rețetă video
Tags: creveți
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete