fbpx

Creveți în sos de unt

Creveți în sos de unt

Puteți găti creveții într-un milion de feluri: pe grătar, fierți, la abur, la cuptor, sotați, la tigaie, în baie de ulei ori pane. Sau în unt cu usturoi, un sos simplu, dar care li se potrivește perfect. Poftă bună și vouă!

Creveți în sos de unt

Creveți în sos de unt

5.0 from 1 vote
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

5

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 500 g creveți prefierți

  • 80 g unt

  • 3 caței de usturoi

  • 2 linguri de vin alb

  • Pătrunjel verde

  • Zeama de la ½ lămâie

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Topiți untul într-o tigaie, adăugați usturoiul feliat și țineți pe foc un minut.
  • Puneți și creveții, sare și piper și turnați vinul. Îi gătiți 2-3 minute, dacă creveții sunt medii, 3-4 minute dacă sunt mai mari.
  • Puneți zeamă de lămâie, după gust, pătrunjel tocat mărunt și luați tigaia de pe foc. Sosul de unt și vin este grozav de bun și merită să-l mâncați cu o pâine pe măsură.

Rețetă video

Tags: