fbpx

Creveți în sos de unt

Creveți în sos de unt

Puteți găti creveții într-un milion de feluri: pe grătar, fierți, la abur, la cuptor, sotați, la tigaie, în baie de ulei ori pane. Sau în unt cu usturoi, un sos simplu, dar care li se potrivește perfect. Poftă bună și vouă!

Creveți în sos de unt

Creveți în sos de unt

5.0 from 1 vote
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

5

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 500 g creveÈ›i prefierÈ›i

  • 80 g unt

  • 3 caÈ›ei de usturoi

  • 2 linguri de vin alb

  • Pătrunjel verde

  • Zeama de la ½ lămâie

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • TopiÈ›i untul într-o tigaie, adăugaÈ›i usturoiul feliat È™i È›ineÈ›i pe foc un minut.
  • PuneÈ›i È™i creveÈ›ii, sare È™i piper È™i turnaÈ›i vinul. ÃŽi gătiÈ›i 2-3 minute, dacă creveÈ›ii sunt medii, 3-4 minute dacă sunt mai mari.
  • PuneÈ›i zeamă de lămâie, după gust, pătrunjel tocat mărunt È™i luaÈ›i tigaia de pe foc. Sosul de unt È™i vin este grozav de bun È™i merită să-l mâncaÈ›i cu o pâine pe măsură.

Rețetă video

Tags: