Pe lângă calitățile nutritive pe care le are, dovleacul se completează foarte bine cu carnea. Și cu brânza, dar asta o să vă arătăm într-o altă rețetă. Până atunci însă, am făcut dovleac umplut cu carne tocată, în care am adăugat și puțină afumătură. O bunătate, vă asigurăm!
Dovleac umplut cu carne
Servings
8
servingsPrep time
20
minutesCooking time
40
minutesTimp total
1
hourIngrediente
2 dovleci potriviți
450 g carne tocată de porc
150 g cârnați afumați
1 ceapă
1 ardei gras roșu (sau gogoșar)
1 cutie de roșii în suc propriu
200 g mix de brânzeturi
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați dovleacul în jumătăți, îl curățați de semințe și îl dați la cuptor, la 200 de grade pentru 30 de minute.
- Între timp, căliți ceapa în două linguri de ulei bine încins.
- Puneți carnea tocată, sare și piper, amestecați și o țineți pe foc până scade zeama pe care o lasă. Apoi puneți feliile de cârnați.
- După câteva minute, puneți ardeiul tăiat și după ce și acesta s-a înmuiat, adăugați roșiile cu tot cu suc. Lăsați să fiarbă, să scadă sosul.
- Scoateți dovleacul și îl scobiți cu lingura. Puneți umplutura de carne și presărați deasupra mixul de brânzeturi.
- Dați la cuptor, la 200 de grade, câteva minute, doar cât se topește brânza și se rumenește deasupra, aproximativ 10 minute.
Rețetă video
Sfaturi
- Miezul de dovleac copt îl puteți folosi pentru câteva rulouri.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete
zucchini