fbpx

Ficăței cu sos de ceapă și ardei

ficăței cu sos de ceapă și ardei

Nu puțini sunt cei care nici nu vor să audă de ficăței. Ba că sunt fazi, că ”ies” prea uscați ori că au un miros aparte. Putem să-i înțelegem, dar pregătiți așa cum am făcut noi, chiar credem că își vor schimba părerea. Culori, gust și arome în farfurie sau, mai pe scurt, ficăței cu sos de ceapă și ardei. O rețetă pentru toată familia.

ficăței cu sos de ceapă și ardei

Ficăței cu sos de ceapă și ardei

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinaDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 1 caserolă cu ficăței curățați

  • 1 ardei capia

  • 1 ardei gras verde

  • 1 ardei gras galben

  • 1 ceapă mare

  • 1 cățel de usturoi

  • 100 g unt

  • 4 linguri de ulei vegetal

  • 50 ml vin alb sec

  • Cimbru

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Taie julien ceapa și ardeii.
  • Încinge două linguri cu ulei vegetal cu 50 g unt și înăbușe ceapa pentru 2-3 minute. Completează cu ardeii, amestecă și lasă pe foc 15 minute, acoperit.
  • Între timp, într-o tigaie, călește usturoiul ras în amestecul de unt și ulei rămase. După un minut pune ficățeii. Amestecă și ține pe foc potrivit 15-20 de minute.
  • Adaugă vinul, sare, piper și cimbru după gust. Lasă descoperit să se evapore alcoolul. Ia de pe foc după câteva minute, când sosul a scăzut.
  • Adaugă ficățeii peste amestecul de ardei și ceapă și după un 1-2 minute ia de pe foc.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal