fbpx

Ficăței de pui cu ceapă

ficăței de pui cu ceapă

Gătiți atât cât trebuie, adică să rămână moi la atingere și roz la interior, ficățeii de pui sunt grozav de buni. Le-am adăugat ceapă caramelizată și un strop de vin, mai mult pentru aroma îmbietoare, și am avut o masă pe cinste! Poftă bună la ficăței de pui cu ceapă!

ficăței de pui cu ceapă

Ficăței de pui cu ceapă

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

servings
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 450 g ficăței de pui

  • 2 cepe potrivite

  • 50 ml vin alb sec (opțional)

  • 50 g unt

  • 2 linguri de ulei de măsline (sau de floarea-soarelui)

  • Limetă (opțional)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Curățați ficățeii de pielițe, pe cei mai mari îi tăiați în jumătăți, și îi spălați în multe ape reci. Îi puneți apoi între câteva șervete de hârtie pentru a absorbi umezeala.
  • Într-o tigaie încăpătoare, puneți untul și uleiul la încins. Adăugați ceapa tăiată felii subțiri și ½ linguriță de sare și o căliți aproximativ 10-15 minute, la foc potrivit, până se caramelizează. Scoateți ceapa într-un castronel și adăugați în tigaie ficățeii. Îi gătiți 3-4 minute pe fiecare parte, cât să se gătească, dar să rămână moi (și roz în interior).
  • Când ficățeii sunt aproape gata, puneți și vinul, presărați sare și piper proaspăt măcinat și lăsați să dea un clocot, să se evapore alcoolul. Puneți ceapa caramelizată, amestecați și luați de pe foc.
  • Noi am mâncat ficățeii cu ceapă (stropiți cu puțină zeamă de limetă) împreună cu o mămăliguță rapidă și niște salată verde. Poftă bună și vouă!
Tags: