
Gătiți atât cât trebuie, adică să rămână moi la atingere și roz la interior, ficățeii de pui sunt grozav de buni. Le-am adăugat ceapă caramelizată și un strop de vin, mai mult pentru aroma îmbietoare, și am avut o masă pe cinste! Poftă bună la ficăței de pui cu ceapă!

Ficăței de pui cu ceapă
Porții
4
servingsTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
450 g ficăței de pui
2 cepe potrivite
50 ml vin alb sec (opțional)
50 g unt
2 linguri de ulei de măsline (sau de floarea-soarelui)
Limetă (opțional)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Curățați ficățeii de pielițe, pe cei mai mari îi tăiați în jumătăți, și îi spălați în multe ape reci. Îi puneți apoi între câteva șervete de hârtie pentru a absorbi umezeala.
- Într-o tigaie încăpătoare, puneți untul și uleiul la încins. Adăugați ceapa tăiată felii subțiri și ½ linguriță de sare și o căliți aproximativ 10-15 minute, la foc potrivit, până se caramelizează. Scoateți ceapa într-un castronel și adăugați în tigaie ficățeii. Îi gătiți 3-4 minute pe fiecare parte, cât să se gătească, dar să rămână moi (și roz în interior).
- Când ficățeii sunt aproape gata, puneți și vinul, presărați sare și piper proaspăt măcinat și lăsați să dea un clocot, să se evapore alcoolul. Puneți ceapa caramelizată, amestecați și luați de pe foc.
- Noi am mâncat ficățeii cu ceapă (stropiți cu puțină zeamă de limetă) împreună cu o mămăliguță rapidă și niște salată verde. Poftă bună și vouă!
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete