fbpx

Frigărui de ciuperci

frigarui de ciuperci

Ciupercile sunt cunoscute pentru gustul lor grozav și beneficiile uimitoare pentru sănătate. Pot fi o masă în sine, sotate ori umplute, la cuptor, sau garnitură pentru alte legume sau carne. Noi le-am marinat în sos de soia și oțet balsamic și am pregătit astfel cele mai gustoase frigărui de ciuperci.

Frigărui de ciuperci

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

5

frigărui
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

5

minutes
Timp de înmuire (pentru bețele de frigărui)

10

minute
Timp total

10

minutes

Ingrediente

  • 250 g ciuperci

  • 3 linguri de oțet balsamic

  • 2 linguri de sos de soia

  • 3 caței de usturoi

  • Piper negru proaspăt măcinat

  • Slănină (pentru uns grătarul)

Cum să faceți

  • Într-un castron mare, amestecați ciupercile tăiate în jumătăți sau sferturi (dacă sunt mari) cu oțetul balsamic, sosul de soia, usturoiul feliat și piperul.
  • Înmuiați bețele pentru frigărui în apă pentru 10-15 minute. În acest fel, nu se vor arde cât timp vor sta pe grătar.
  • Înfigeți ciupercile pe bețele de frigărui și le așezați pe grătarul uns cu o bucată de slănină. Le frigeți 2-3 minute pe fiecare parte. Din când în când mai ungeți ciupercile cu marinada rămasă.

Rețetă video

Tags: