Ciupercile sunt cunoscute pentru gustul lor grozav și beneficiile uimitoare pentru sănătate. Pot fi o masă în sine, sotate ori umplute, la cuptor, sau garnitură pentru alte legume sau carne. Noi le-am marinat în sos de soia și oțet balsamic și am pregătit astfel cele mai gustoase frigărui de ciuperci.
Frigărui de ciuperci
Porții
5
frigăruiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
5
minutesTimp de înmuire (pentru bețele de frigărui)
10
minuteTimp total
10
minutesIngrediente
250 g ciuperci
3 linguri de oțet balsamic
2 linguri de sos de soia
3 caței de usturoi
Piper negru proaspăt măcinat
Slănină (pentru uns grătarul)
Cum să faceți
- Într-un castron mare, amestecați ciupercile tăiate în jumătăți sau sferturi (dacă sunt mari) cu oțetul balsamic, sosul de soia, usturoiul feliat și piperul.
- Înmuiați bețele pentru frigărui în apă pentru 10-15 minute. În acest fel, nu se vor arde cât timp vor sta pe grătar.
- Înfigeți ciupercile pe bețele de frigărui și le așezați pe grătarul uns cu o bucată de slănină. Le frigeți 2-3 minute pe fiecare parte. Din când în când mai ungeți ciupercile cu marinada rămasă.
Rețetă video
Tags: ciupercisos de soia
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete