”Tater Tot Hotdish” este un fel de mâncare după care americanii, mai ales cei din Minnesota, se dau în vânt. Îl pregătesc într-o mulțime de combinații – cu carne tocată, brânzeturi ori ciuperci. După ce l-am pregătit și noi, putem spune că seamănă foarte mult cu găluștele noastre din cartofi. Așa că merită să-l încercați, chiar în combinația făcută de noi, cu sos de brânză.
Găluște de cartofi cu sos de brânză
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
1 kg cartofi
1 lingură de făină
1 linguriță de praf de usturoi
1/4 linguriță de oregano uscat
1/4 linguriță de mărar uscat (sau chimen măcinat)
200 ml ulei de floarea-soarelui
250 g brânză (care se topește)
Sare
Piper negru
Cum să faceți
- Spală și curăță cartofii de coji. Pune-i la fiert într-o oală cu apă și sare și lasă-i pe foc 6-7 minute din clipa în care apa clocotește. Scurge-i și lasă-i să se răcească.
- Într-un castron încăpător, dă cartofii pe răzătoarea mică. Adaugă făina, praful de usturoi, oregano și mărarul, sare și piper proaspăt măcinat. Amestecă ușor, astfel încât să încorporezi toate ingredientele uscate. Rupe aluatul în bucăți potrivite ca mărime și dă-le forma de găluște.
- Încinge uleiul într-o tigaie cu diametrul mai mare și rumenește găluștele aproximativ 3-4 minute, la foc potrivit, până devin aurii și crusta devine crocantă. Scoate-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
- Pune găluștele de cartofi într-o tavă și rade deasupra brânza preferată, într-un strat uniform – poți folosi cașcaval, cheddar, mozzarella, de burduf. Dă la cuptor câteva minute, doar cât să se topească brânza.
Sfaturi
- Dacă din anumite motive nu vrei să prăjești găluștele, pune-le pe o tavă tapetată cu hârtie unsă cu ulei și coace-le în cuptorul bine încins până devin aurii.
- De asemenea, mai poți mânca găluștele de cartofi cu sos ketchup sau chiar cu un sos de usturoi.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete