fbpx

Găluște de cartofi cu sos de brânză

găluște de cartofi cu sos de brânză

”Tater Tot Hotdish” este un fel de mâncare după care americanii, mai ales cei din Minnesota, se dau în vânt. Îl pregătesc într-o mulțime de combinații – cu carne tocată, brânzeturi ori ciuperci. După ce l-am pregătit și noi, putem spune că seamănă foarte mult cu găluștele noastre din cartofi. Așa că merită să-l încercați, chiar în combinația făcută de noi, cu sos de brânză.

găluște de cartofi cu sos de brânză

Găluște de cartofi cu sos de brânză

5 din 2 votes
Fel: gustări / aperitive, prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 kg cartofi

  • 1 lingură de făină

  • 1 linguriță de praf de usturoi

  • 1/4 linguriță de oregano uscat

  • 1/4 linguriță de mărar uscat (sau chimen măcinat)

  • 200 ml ulei de floarea-soarelui

  • 250 g brânză (care se topește)

  • Sare

  • Piper negru

Cum să faceți

  • Spală și curăță cartofii de coji. Pune-i la fiert într-o oală cu apă și sare și lasă-i pe foc 6-7 minute din clipa în care apa clocotește. Scurge-i și lasă-i să se răcească.
  • Într-un castron încăpător, dă cartofii pe răzătoarea mică. Adaugă făina, praful de usturoi, oregano și mărarul, sare și piper proaspăt măcinat. Amestecă ușor, astfel încât să încorporezi toate ingredientele uscate. Rupe aluatul în bucăți potrivite ca mărime și dă-le forma de găluște.
  • Încinge uleiul într-o tigaie cu diametrul mai mare și rumenește găluștele aproximativ 3-4 minute, la foc potrivit, până devin aurii și crusta devine crocantă. Scoate-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
  • Pune găluștele de cartofi într-o tavă și rade deasupra brânza preferată, într-un strat uniform – poți folosi cașcaval, cheddar, mozzarella, de burduf. Dă la cuptor câteva minute, doar cât să se topească brânza.

Sfaturi

  • Dacă din anumite motive nu vrei să prăjești găluștele, pune-le pe o tavă tapetată cu hârtie unsă cu ulei și coace-le în cuptorul bine încins până devin aurii.
  • De asemenea, mai poți mânca găluștele de cartofi cu sos ketchup sau chiar cu un sos de usturoi.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal