fbpx

Gem de roșii

Gemul de roșii este o asociere mai mult decât delicioasă cu brânzeturile pe care le alegem pentru a încheia o masă festivă. Rețeta este extrem de simplă. Mai mult, puteți înlocui zahărul cu un îndulcitor, gen stevia sau xilitol.

Ingrediente

  • 500 g roÈ™ii cherry (sau obiÈ™nuite)

  • 4 linguri de zahăr

  • Zeama de la 1 lămâie

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i roÈ™iile în jumătăți (sau cuburi, dacă folosiÈ›i roÈ™ii obiÈ™nuite), presăraÈ›i deasupra zahărul, amestecaÈ›i È™i, dacă aveÈ›i timp, lăsaÈ›i deoparte 30 de minute.Dacă vă grăbiÈ›i, puneÈ›i amestecul pe foc imediat.
  • PuneÈ›i vasul pe foc, adăugaÈ›i È™i zeama de lămâie È™i amestecaÈ›i din când în când, până când se evaporă lichidul È™i se leagă gemul, aproximativ 15-20 de minute. PuneÈ›i gemul de roÈ™ii în borcanul potrivit imediat ce l-aÈ›i luat de pe foc.
Tags: