fbpx

Gnocchi cu sos de roșii

gnocchi cu sos de rosii

Gnocchi sunt, de fapt, niște găluști mici, se aseamănă foarte mult cu gomboții. Se gătesc foarte simplu, doar în apă cu sare, apoi îi poți adăuga în salate, cu multe legume proaspete, ori îi poți pune în sosul preferat. Azi am pregătit gnocchi cu sos de roșii, dar cât de curând vom testa și un sos de brânză pentru acesti gnocchi.

gnocchi cu sos de rosii

Gnocchi cu sos de roșii

5 din 1 vote
Fel: cinăDificultate ușor
Porții

4


porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 500 g gnocchi

  • 2 linguri cu ulei de măsline

  • 500 ml sos de roșii Passata

  • 1 ardei gras roșu mic

  • 1 ceapă

  • 2 c ăței de usturoi

  • 2-3 fire de busuioc

  • 4 frunze de salvie

  • 2 crenguțe de cimbru

  • 30 g parmezan

  • Sare


  • Piper

Cum să faceți

  • Încinge uleiul într-o tigaie și călește pentru 2-3 minute ceapa, usturoiul și ardeiul gras tăiate cubulețe.
  • Adaugă sosul de roșii și lasă 2 minute să fiarbă.
  • Toacă mărunt ierburile și adaugă-le apoi în sos. Asezonează cu sare și piper după gust, acoperă cu un capac și lasă să fiarbă la foc mic 10 minute.
  • Între timp, pune gnocchi la fiert în apă cu sare și fierbe-i 2 minute sau până se ridică la suprafață.
  • Scurge-i și răstoarnă-i într-un vas pentru cuptor. Toarnă deasupra sosul cu ierburi, rade parmezanul și dă la cuptorul încins 5-7 minute, cât să se gratineze.
Tags: