fbpx

Humus cu leurdă

Humus cu leurdă

Chiar dacă este înrudită cu usturoiul, leurda nu are gustul și aroma atât de intense ca acesta, astfel că respirația nu va ”împrumuta” izul de usturoi. Așa că am testat-o și am gătit, în doar 15 minute, cel mai gustos humus cu leurdă. Bun, rapid și sățios!

Humus cu leurdă

Humus cu leurdă

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 1 conservă de năut

  • 2 legături de leurdă

  • 3 linguri de pastă de susan

  • 3 linguri de ulei de măsline

  • 3 linguri de apă (sau apa din conserva de năut)

  • 1 lamâie

  • Sare

  • Piper

  • Chimion

Cum să faceți

  • Spălați bine frunzele de leurdă în apă rece și tăiați-le mărunt.
  • Amestecați pasta de năut cu apa și 3 linguri de zeamă de lămâie.
  • Scurgeți boabele de năut și puneți-le într-un bol de mixer, adăugați frunzele de leurdă, amestecul de pastă de susan, sare, chimion după gust. Blendați bine, aproximativ 3-4 minute.
  • Când amestecul a devenit fin, adăugați uleiul, poate și încă o lingură de zeamă de lămâie (noi am pus), un praf de piper și mai amestecați puțin. Gustos și rapid, exact cum vă place!

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă vă doriți un humus mai moale, mai adăugați 1-2 linguri de apă și una de ulei de măsline.
Tags: