
Chiar dacă este înrudită cu usturoiul, leurda nu are gustul și aroma atât de intense ca acesta, astfel că respirația nu va ”împrumuta” izul de usturoi. Așa că am testat-o și am gătit, în doar 15 minute, cel mai gustos humus cu leurdă. Bun, rapid și sățios!

Humus cu leurdă
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp total
15
minutesIngrediente
1 conservă de năut
2 legături de leurdă
3 linguri de pastă de susan
3 linguri de ulei de măsline
3 linguri de apă (sau apa din conserva de năut)
1 lamâie
Sare
Piper
Chimion
Cum să faceți
- Spălați bine frunzele de leurdă în apă rece și tăiați-le mărunt.
- Amestecați pasta de năut cu apa și 3 linguri de zeamă de lămâie.
- Scurgeți boabele de năut și puneți-le într-un bol de mixer, adăugați frunzele de leurdă, amestecul de pastă de susan, sare, chimion după gust. Blendați bine, aproximativ 3-4 minute.
- Când amestecul a devenit fin, adăugați uleiul, poate și încă o lingură de zeamă de lămâie (noi am pus), un praf de piper și mai amestecați puțin. Gustos și rapid, exact cum vă place!
Rețetă video
Sfaturi
- Dacă vă doriți un humus mai moale, mai adăugați 1-2 linguri de apă și una de ulei de măsline.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete