fbpx

Humus cu mazăre

humus cu mazăre

Mazărea nu numai că aduce humusului o culoare de primăvară autentică, ci îi îmbogățește gustul cu dulceața și aroma ei aparte. Trucul nostru pentru acest humus cu mazăre a fost să folosim aquafaba, adică acel lichid în care stau boabele de năut conservate. Nu va influența gustul, ci va face pasta mai catifelată și cremoasă.

humus cu mazăre

Humus cu mazăre

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

5

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 1 conservă de năut (400 g)

  • 150 g mazăre (congelată sau proaspătă, în funcÈ›ie de sezon)

  • 2 linguri de pastă de susan

  • 2 linguri cu zeamă de lămâie

  • 1 caÈ›el de usturoi

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • ScurgeÈ›i năutul peste un bol pentru a păstra lichidul (se numeÈ™te aquafaba), apoi puneÈ›i boabele într-un blender sau robot de bucătărie.
  • PuneÈ›i mazărea congelată sub apă fierbinte pentru a o dezgheÈ›a mai repede, apoi adăugaÈ›i boabele scurse în blender, împreună cu pasta de susan, zeama de lămâie, usturoiul tăiat mărunt sau chiar ras (se va integra mai uÈ™or în compoziÈ›ie), sare È™i piper după gust, precum È™i 4 linguri de aquafaba*.
  • AmestecaÈ›i câteva minute până compoziÈ›ia devine devine cremoasă È™i destul de legată. Dacă preferaÈ›i ca humusul cu mazăre să fie mai moale, mai adăugaÈ›i 1-2 linguri de aquafaba, cât să ajungă la consistenÈ›a dorită. ÃŽl transferaÈ›i într-un borcan È™i îl păstraÈ›i la frigider.

notă

  • *Aquafaba este lichidul din conservele de năut, fasole boabe, mazăre È™i linte. Este un lichid vâscos, uÈ™or gelatinos. Cel mai folosit în reÈ›ete este cel rezultat în urma fierberii boabelor de năut È™i de fasole albă. Are un conÈ›inut ridicat de proteine È™i poate înlocui albuÈ™ul în reÈ›ete vegetariene sau de post, sărate sau dulci. Bătut foarte bine cu mixerul cu palete, acest lichid se transformă în spumă È™i poate fi folosit înclusiv în reÈ›ete de bezele sau de mousse-uri.
Tags: