Mazărea nu numai că aduce humusului o culoare de primăvară autentică, ci îi îmbogățește gustul cu dulceața și aroma ei aparte. Trucul nostru pentru acest humus cu mazăre a fost să folosim aquafaba, adică acel lichid în care stau boabele de năut conservate. Nu va influența gustul, ci va face pasta mai catifelată și cremoasă.
Humus cu mazăre
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
5
minutesTimp total
15
minutesIngrediente
1 conservă de năut (400 g)
150 g mazăre (congelată sau proaspătă, în funcție de sezon)
2 linguri de pastă de susan
2 linguri cu zeamă de lămâie
1 cațel de usturoi
Sare
Piper
Cum să faceți
- Scurgeți năutul peste un bol pentru a păstra lichidul (se numește aquafaba), apoi puneți boabele într-un blender sau robot de bucătărie.
- Puneți mazărea congelată sub apă fierbinte pentru a o dezgheța mai repede, apoi adăugați boabele scurse în blender, împreună cu pasta de susan, zeama de lămâie, usturoiul tăiat mărunt sau chiar ras (se va integra mai ușor în compoziție), sare și piper după gust, precum și 4 linguri de aquafaba*.
- Amestecați câteva minute până compoziția devine devine cremoasă și destul de legată. Dacă preferați ca humusul cu mazăre să fie mai moale, mai adăugați 1-2 linguri de aquafaba, cât să ajungă la consistența dorită. Îl transferați într-un borcan și îl păstrați la frigider.
notă
- *Aquafaba este lichidul din conservele de năut, fasole boabe, mazăre și linte. Este un lichid vâscos, ușor gelatinos. Cel mai folosit în rețete este cel rezultat în urma fierberii boabelor de năut și de fasole albă. Are un conținut ridicat de proteine și poate înlocui albușul în rețete vegetariene sau de post, sărate sau dulci. Bătut foarte bine cu mixerul cu palete, acest lichid se transformă în spumă și poate fi folosit înclusiv în rețete de bezele sau de mousse-uri.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete