fbpx

Humus cu mazăre

humus cu mazăre

Mazărea nu numai că aduce humusului o culoare de primăvară autentică, ci îi îmbogățește gustul cu dulceața și aroma ei aparte. Trucul nostru pentru acest humus cu mazăre a fost să folosim aquafaba, adică acel lichid în care stau boabele de năut conservate. Nu va influența gustul, ci va face pasta mai catifelată și cremoasă.

humus cu mazăre

Humus cu mazăre

5 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

5

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 1 conservă de năut (400 g)

  • 150 g mazăre (congelată sau proaspătă, în funcție de sezon)

  • 2 linguri de pastă de susan

  • 2 linguri cu zeamă de lămâie

  • 1 cațel de usturoi

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Scurgeți năutul peste un bol pentru a păstra lichidul (se numește aquafaba), apoi puneți boabele într-un blender sau robot de bucătărie.
  • Puneți mazărea congelată sub apă fierbinte pentru a o dezgheța mai repede, apoi adăugați boabele scurse în blender, împreună cu pasta de susan, zeama de lămâie, usturoiul tăiat mărunt sau chiar ras (se va integra mai ușor în compoziție), sare și piper după gust, precum și 4 linguri de aquafaba*.
  • Amestecați câteva minute până compoziția devine devine cremoasă și destul de legată. Dacă preferați ca humusul cu mazăre să fie mai moale, mai adăugați 1-2 linguri de aquafaba, cât să ajungă la consistența dorită. Îl transferați într-un borcan și îl păstrați la frigider.

notă

  • *Aquafaba este lichidul din conservele de năut, fasole boabe, mazăre și linte. Este un lichid vâscos, ușor gelatinos. Cel mai folosit în rețete este cel rezultat în urma fierberii boabelor de năut și de fasole albă. Are un conținut ridicat de proteine și poate înlocui albușul în rețete vegetariene sau de post, sărate sau dulci. Bătut foarte bine cu mixerul cu palete, acest lichid se transformă în spumă și poate fi folosit înclusiv în rețete de bezele sau de mousse-uri.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal