fbpx

Inele de ceapă pane

inele de ceapă pane

Inele de ceapă pane, o gustare grozavă, mai ales dacă-i adaugi câțiva cartofi prăjiți, un sos care i se potrivește și o bere rece. Poftă bună!

inele de ceapă pane

Inele de ceapă pane

5 din 1 vote
Fel: gustareDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp răcire

30

minute
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 2 cepe albe, mari

  • 480 g lapte bătut

  • 250 g făină

  • 1 linguriță de usturoi granule

  • 330 ml bere blondă

  • 3 linguri de parmezan ras (opțional)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

Cum să faceți

  • Taie cepele curățate de coji în inele de maximum 1-1,5 cm lățime, pe care le desfaci la final.
  • Toarnă laptele bătut într-un castron suficient de încăpător și adaugă inelele de ceapă. Amestecă și dă la rece pentru măcar 30 de minute.
  • Împarte făina în două castroane. Într-unul adaugă parmezanul (opțional), un praf de sare și usturoiul, iar în cel de-al doilea castron amestecă făina cu berea până obții o compoziție omogenă, fără cocoloașe.
  • Ia câte un inel de ceapă (marinat în lapte bătut), trece-l prin amestecul de făină, usturoi și parmezan și apoi prin cel de bere.
  • Prăjește-le la foc iute în uleiul foarte bine încins. Când s-au rumenit pe ambele fețe, scoate inelele de ceapă pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
  • Încearcă-le alături de un sos de casă și găsește combinația care e pe gustul tău.

Sfaturi

Tags: