Inele de ceapă pane, o gustare grozavă, mai ales dacă-i adaugi câțiva cartofi prăjiți, un sos care i se potrivește și o bere rece. Poftă bună!
Inele de ceapă pane
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
10
minutesTimp răcire
30
minuteTimp total
25
minutesIngrediente
2 cepe albe, mari
480 g lapte bătut
250 g făină
1 linguriță de usturoi granule
330 ml bere blondă
3 linguri de parmezan ras (opțional)
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Cum să faceți
- Taie cepele curățate de coji în inele de maximum 1-1,5 cm lățime, pe care le desfaci la final.
- Toarnă laptele bătut într-un castron suficient de încăpător și adaugă inelele de ceapă. Amestecă și dă la rece pentru măcar 30 de minute.
- Împarte făina în două castroane. Într-unul adaugă parmezanul (opțional), un praf de sare și usturoiul, iar în cel de-al doilea castron amestecă făina cu berea până obții o compoziție omogenă, fără cocoloașe.
- Ia câte un inel de ceapă (marinat în lapte bătut), trece-l prin amestecul de făină, usturoi și parmezan și apoi prin cel de bere.
- Prăjește-le la foc iute în uleiul foarte bine încins. Când s-au rumenit pe ambele fețe, scoate inelele de ceapă pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
- Încearcă-le alături de un sos de casă și găsește combinația care e pe gustul tău.
Sfaturi
- Poate te tentează și rețeta de inele de ceapă în crustă de pesmet!
Tags: inele de ceapă
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete