fbpx

Inele de ceapă în crustă de pesmet

inele de ceapă în crustă de pesmet

Crocante, picante atât cât îți dorești, grozave simple, dar și lângă burgeri sau hotdogi. Dacă ți-am stârnit curiozitatea, încearcă și tu rețeta de inele de ceapă în crustă de pesmet.

inele de ceapă în crustă de pesmet

Inele de ceapă în crustă de pesmet

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 2 cepe albe, mari

  • 190 g făină

  • 60 g amidon

  • 1 linguriță de boia (dulce, iute, afumată)

  • 475 ml apă minerală

  • 200 g pesmet

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Curăță cepele de coji și taie-le în inele de 1 cm lățime, pe care apoi le desfaci.
  • Într-un castron, amestecă făina cu amidonul, boiaua, sare și piper.
  • Treptat, încorporează apa minerală, astfel încât să obții o compoziție ca de clătite.
  • Trece inelele de ceapă prin amestecul de mai sus, apoi prin pesmet și pune-le în uleiul foarte bine încins.
  • Când s-au rumenit pe ambele fețe, scoate inelele de ceapă pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
  • Alătură-le un sos barbeque sau ketchup. Poftă bună!

Sfaturi

Tags: