fbpx

Maioneză de post cu aquafaba

Aquafaba este lichidul din conservele de năut și de fasole boabe. Și noi am aflat de curând că îl putem folosi într-o mulțime de rețete. Am testat de curând rețeta de maioneză de post cu aquafaba și ne grăbim să vă arătăm cât de simplu o puteți face și voi

Ingrediente

  • 3 linguri  aquafaba (lichidul din conserva de năut)

  • 2 lingurițe de muștar

  • 1 cățel de usturoi

  • 100 ml ulei de floarea-soarelui

  • zeamă de lămâie, după gust

  • sare

Cum să faceți

  • Într-o sită, scurgeți boabele de năut și păstrați lichidul (ușor vâscos).
  • Într-un vas mai înalt, de preferat, puneți uleiul, usturoiul zdrobit, un praf de sare, muștarul și aquafaba, lichidul din conserva de năut.
  • Amestecați cu mixerul vertical 15-20 de secunde.
  • Adăugați zeamă de lămâie după gust și maioneza este numai bună de folosit. O puteți păstra până la 2 săptămâni, la frigider, într-un borcan bine închis.