
Aquafaba este lichidul din conservele de năut și de fasole boabe. Și noi am aflat de curând că îl putem folosi într-o mulțime de rețete. Am testat de curând rețeta de maioneză de post cu aquafaba și ne grăbim să vă arătăm cât de simplu o puteți face și voi
Ingrediente
3 linguri aquafaba (lichidul din conserva de năut)
2 lingurițe de muștar
1 cățel de usturoi
100 ml ulei de floarea-soarelui
zeamă de lămâie, după gust
sare
Cum să faceți
- Într-o sită, scurgeți boabele de năut și păstrați lichidul (ușor vâscos).
- Într-un vas mai înalt, de preferat, puneți uleiul, usturoiul zdrobit, un praf de sare, muștarul și aquafaba, lichidul din conserva de năut.
- Amestecați cu mixerul vertical 15-20 de secunde.
- Adăugați zeamă de lămâie după gust și maioneza este numai bună de folosit. O puteți păstra până la 2 săptămâni, la frigider, într-un borcan bine închis.