fbpx

Maioneză de post cu aquafaba

Aquafaba este lichidul din conservele de năut și de fasole boabe. Și noi am aflat de curând că îl putem folosi într-o mulțime de rețete. Am testat de curând rețeta de maioneză de post cu aquafaba și ne grăbim să vă arătăm cât de simplu o puteți face și voi

Ingrediente

  • 3 linguri  aquafaba (lichidul din conserva de năut)

  • 2 linguriÈ›e de muÈ™tar

  • 1 cățel de usturoi

  • 100 ml ulei de floarea-soarelui

  • zeamă de lămâie, după gust

  • sare

Cum să faceți

  • ÃŽntr-o sită, scurgeÈ›i boabele de năut È™i păstraÈ›i lichidul (uÈ™or vâscos).
  • ÃŽntr-un vas mai înalt, de preferat, puneÈ›i uleiul, usturoiul zdrobit, un praf de sare, muÈ™tarul È™i aquafaba, lichidul din conserva de năut.
  • AmestecaÈ›i cu mixerul vertical 15-20 de secunde.
  • AdăugaÈ›i zeamă de lămâie după gust È™i maioneza este numai bună de folosit. O puteÈ›i păstra până la 2 săptămâni, la frigider, într-un borcan bine închis.