fbpx

Mâncare de fasole verde

mâncare de fasole verde

Verde, galbenă, fideluță sau mai lată, fasolea păstăi e tare ușor de gătit. Și mai e și bună la gust, chiar și atunci când o gătim fără carne. Și pentru că soarele de afară ne-a dus cu gândul la vară, am pus repede pe foc o mâncare de fasole verde. Dacă vă inspiră și pe voi, să ne spuneți dacă v-a plăcut!

mâncare de fasole verde

Mâncare de fasole verde

5 din 1 vote
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 600 g fasole verde (proaspătă sau congelată)

  • 1 cutie de roșii tăiate în suc propriu

  • 1 ceapă

  • 4 caței de usturoi

  • 2 linguri de ulei (puteți să folosiți și unt)

  • 200 ml supă de legume (sau apă)

  • Pătrunjel verde

  • Ardei iute (opțional)

  • Sare

Cum să faceți

  • Căliți ceapa în uleiul încins. După ce a devenit translucidă, adăugați și usturoiul feliat.
  • După 1-2 minute, adăugați și fasolea verde (dacă folosiți congelată, nici nu mai trebuie să o decongelați, o puneți direct din pungă). Adăugați un praf de sare și supa sau apa, acoperiți cu un capac și lăsați să dea în câteva clocote, să se înmoaie păstăile.
  • Puneți apoi roșiile tăiate cu tot cu suc, ardeiul feliat, dacă vă place gustul puțin iute, amestecați și mai lăsați să fiarbă 10-15 minute.
  • Luați de pe foc, adăugați pătrunjelul tocat fin, potriviți gustul de sare și asta a fost tot!
  • Noi o mâncăm caldă, cu pâine proaspătă și smântână, dar o puteți încerca și rece, la temperatura camerei, cu o felie de mămăligă alături.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal