fbpx

Mâncare de fasole verde

mâncare de fasole verde

Verde, galbenă, fideluță sau mai lată, fasolea păstăi e tare ușor de gătit. Și mai e și bună la gust, chiar și atunci când o gătim fără carne. Și pentru că soarele de afară ne-a dus cu gândul la vară, am pus repede pe foc o mâncare de fasole verde. Dacă vă inspiră și pe voi, să ne spuneți dacă v-a plăcut!

mâncare de fasole verde

Mâncare de fasole verde

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 600 g fasole verde (proaspătă sau congelată)

  • 1 cutie de roÈ™ii tăiate în suc propriu

  • 1 ceapă

  • 4 caÈ›ei de usturoi

  • 2 linguri de ulei

  • 200 ml supă de legume (sau apă)

  • Pătrunjel verde

  • Ardei iute (opÈ›ional)

  • Sare

Cum să faceți

  • CăliÈ›i ceapa în uleiul încins. După ce a devenit translucidă, adăugaÈ›i È™i usturoiul feliat.
  • După 1-2 minute, adăugaÈ›i È™i fasolea verde (dacă folosiÈ›i congelată, nici nu mai trebuie să o decongelaÈ›i, o puneÈ›i direct din pungă). AdăugaÈ›i un praf de sare È™i supa/apa, acoperiÈ›i cu un capac È™i lăsaÈ›i să dea în câteva clocote, să se înmoaie păstăile.
  • PuneÈ›i apoi roÈ™iile tăiate cu tot cu suc, ardeiul feliat, dacă vă place gustul puÈ›in iute, amestecaÈ›i È™i mai lăsaÈ›i să fiarbă 10-15 minute.
  • LuaÈ›i de pe foc, adăugaÈ›i pătrunjelul tocat fin, potriviÈ›i gustul de sare È™i asta a fost tot!
  • Noi o mâncăm caldă, cu pâine proaspătă, dar o puteÈ›i încerca È™i rece, la temperatura camerei, cu o felie de mămăligă alături.
Tags: