
Verde, galbenă, fideluță sau mai lată, fasolea păstăi e tare ușor de gătit. Și mai e și bună la gust, chiar și atunci când o gătim fără carne. Și pentru că soarele de afară ne-a dus cu gândul la vară, am pus repede pe foc o mâncare de fasole verde. Dacă vă inspiră și pe voi, să ne spuneți dacă v-a plăcut!

Mâncare de fasole verde
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
600 g fasole verde (proaspătă sau congelată)
1 cutie de roșii tăiate în suc propriu
1 ceapă
4 caței de usturoi
2 linguri de ulei
200 ml supă de legume (sau apă)
Pătrunjel verde
Ardei iute (opțional)
Sare
Cum să faceți
- Căliți ceapa în uleiul încins. După ce a devenit translucidă, adăugați și usturoiul feliat.
- După 1-2 minute, adăugați și fasolea verde (dacă folosiți congelată, nici nu mai trebuie să o decongelați, o puneți direct din pungă). Adăugați un praf de sare și supa/apa, acoperiți cu un capac și lăsați să dea în câteva clocote, să se înmoaie păstăile.
- Puneți apoi roșiile tăiate cu tot cu suc, ardeiul feliat, dacă vă place gustul puțin iute, amestecați și mai lăsați să fiarbă 10-15 minute.
- Luați de pe foc, adăugați pătrunjelul tocat fin, potriviți gustul de sare și asta a fost tot!
- Noi o mâncăm caldă, cu pâine proaspătă, dar o puteți încerca și rece, la temperatura camerei, cu o felie de mămăligă alături.
Tags: fasole
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete