fbpx

Mâncare de linte la cuptor

mâncare de linte la cuptor

Mâncarea de linte la cuptor este exemplul perfect de comfort food, adică acea mâncare care-ți dă starea de bine. Combinația ingredientelor este cu adevărat memorabilă, o să vă cucerească și pe voi!

mâncare de linte la cuptor

Mâncare de linte la cuptor

5.0 from 4 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Servings

8

servings
Prep time

40

minutes
Cooking time

15

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 2 cutii de linte

  • 3 cepe

  • 2 linguri cu pastă de roșii (bulion)

  • 1 cutie de roșii tăiate în suc propriu

  • 6 caței de usturoi

  • 2 linguri de ulei de măsline + extra

  • 1 linguriță de boia dulce

  • 1 lingură de oțet balsamic

  • Cimbru

  • Sare

  • Piper

  • Pentru piure
  • 1,5 kg cartofi albi

  • 2 caței de usturoi

  • 3 linguri de ulei de măsline

  • Pătrunjel verde

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți cartofii curățați de coajă, tăiați cuburi, la fiert în apă cu sare. După 20 de minute îi verificați și dacă îi pătrundeți ușor cu scobitoarea, îi luați de pe foc.
  • Între timp, căliți ceapa și usturoiul tăiate mărunt în uleiul bine încins. După ce s-au înmuiat, adăugați pasta de roșii, boiaua, oțetul balsamic, roșiile tăiate cu tot cu suc, sare și piper după gust și lăsați să fiarbă acoperit 10-15 minute, să se formeze un sos gustos.
  • Adăugați apoi lintea scursă, cimbru după gust și mai țineți pe foc 5 minute. Turnați apoi mâncarea de linte într-o tavă potrivită ca mărime.
  • Scurgeți cartofii de apă, dar păstrați o ceșcuță din lichidul fierbinte. Zdrobiți cartofii și adăugați usturoiul zdrobit, uleiul, sare și piper și puțină verdeață tocată fin. Dacă piureul este prea gros, diluați treptat cu apa în care au fiert cartofii.
  • Întindeți piureul peste mâncarea de linte, stropiți deasupra cu foarte puțin ulei de măsline și dați la cuptor, la 190 de grade, vreme de 15-20 de minute, cât să se rumenească ușor piureul.
Tags: