fbpx

Mâncare de linte la cuptor

mâncare de linte la cuptor

Mâncarea de linte la cuptor este exemplul perfect de comfort food, adică acea mâncare care-ți dă starea de bine. Combinația ingredientelor este cu adevărat memorabilă, o să vă cucerească și pe voi!

mâncare de linte la cuptor

Mâncare de linte la cuptor

5 from 3 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Servings

8

servings
Prep time

40

minutes
Cooking time

15

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 2 cutii 2 de linte

  • 3 3 cepe

  • 2 linguri 2 cu pastă de roÈ™ii (bulion)

  • 1 cutie 1 de roÈ™ii tăiate în suc propriu

  • 6 6 caÈ›ei de usturoi

  • 2 linguri 2 de ulei de măsline + extra

  • 1 linguriță 1 de boia dulce

  • 1 lingură 1 de oÈ›et balsamic

  • Cimbru

  • Sare

  • Piper

  • Pentru piure
  • 1,5 kg 1,5 cartofi albi

  • 2 2 caÈ›ei de usturoi

  • 3 linguri 3 de ulei de măsline

  • Pătrunjel verde

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • PuneÈ›i cartofii curățaÈ›i de coajă, tăiaÈ›i cuburi, la fiert în apă cu sare. După 20 de minute îi verificaÈ›i È™i dacă îi pătrundeÈ›i uÈ™or cu scobitoarea, îi luaÈ›i de pe foc.
  • ÃŽntre timp, căliÈ›i ceapa È™i usturoiul tăiate mărunt în uleiul bine încins. După ce s-au înmuiat, adăugaÈ›i pasta de roÈ™ii, boiaua, oÈ›etul balsamic, roÈ™iile tăiate cu tot cu suc, sare È™i piper după gust È™i lăsaÈ›i să fiarbă acoperit 10-15 minute, să se formeze un sos gustos.
  • AdăugaÈ›i apoi lintea scursă, cimbru după gust È™i mai È›ineÈ›i pe foc 5 minute. TurnaÈ›i apoi mâncarea de linte într-o tavă potrivită ca mărime.
  • ScurgeÈ›i cartofii de apă, dar păstraÈ›i o ceÈ™cuță din lichidul fierbinte. ZdrobiÈ›i cartofii È™i adăugaÈ›i usturoiul zdrobit, uleiul, sare È™i piper È™i puÈ›ină verdeață tocată fin. Dacă piureul este prea gros, diluaÈ›i treptat cu apa în care au fiert cartofii.
  • ÃŽntindeÈ›i piureul peste mâncarea de linte, stropiÈ›i deasupra cu foarte puÈ›in ulei de măsline È™i daÈ›i la cuptor, la 190 de grade, vreme de 15-20 de minute, cât să se rumenească uÈ™or piureul.
Tags: