fbpx

Mâncare rapidă de năut

Mâncare rapidă de năut

Rețetele simple ne plac cel mai mult, așa că am pregătit, în mai puțin de jumătate de oră, o mâncare rapidă de năut. Iar ajutorul ingredientelor din conservă, în cazul nostru, al boabelor de năut, a fost neprețuit. Vouă ce conserve de legume nu vă lipsesc din cămară?

Mâncare rapidă de năut

Mâncare rapidă de năut

4 from 4 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 2 cutii 2 de năut boabe

  • 1 1 ceapă

  • 1 1 morcov

  • 1 1 ardei gras roșu, mic

  • 1/2 linguriță 1/2 de turmeric (opțional)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Pătrunjel verde

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați ceapa mărunt, cubulețe ardeiul gras și dați pe răzătoare morcovul.
  • Căliți ceapa în puțin ulei încins. După 1-2 minute, puneți morcovul ras și mai apoi cubulețele de ardei.
  • Completați apoi cu boabele de năut, bine scurse, sare, piper și un pic de apă. Acoperiți și lăsați să fiarbă pe foc potrivit, câteva minute, nu mai mult de 15-20 de minute.
  • Cu puțin timp înainte de a fi gata, adăugați pudra de turmeric (sau curcuma, cum poate o mai știți) și amestecați.
  • În farfurii, presărați și puțin pătrunjel verde tocat fin. Iar dacă puneți lângă mâncarea de năut și niște lipii arăbești, poate puțin rumenite într-o tigaie, chiar veți spune că ați făcut o mini-călătorie în Orient.

Rețetă video

Tags: