
Rețetele simple ne plac cel mai mult, așa că am pregătit, în mai puțin de jumătate de oră, o mâncare rapidă de năut. Iar ajutorul ingredientelor din conservă, în cazul nostru, al boabelor de năut, a fost neprețuit. Vouă ce conserve de legume nu vă lipsesc din cămară?

Mâncare rapidă de năut
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
25
minutesIngrediente
2 cutii de năut boabe
1 ceapă
1 morcov
1 ardei gras roșu, mic
1/2 linguriță de turmeric (opțional)
Ulei de floarea-soarelui
Pătrunjel verde
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați ceapa mărunt, cubulețe ardeiul gras și dați pe răzătoare morcovul.
- Căliți ceapa în puțin ulei încins. După 1-2 minute, puneți morcovul ras și mai apoi cubulețele de ardei.
- Completați apoi cu boabele de năut, bine scurse, sare, piper și un pic de apă. Acoperiți și lăsați să fiarbă pe foc potrivit, câteva minute, nu mai mult de 15-20 de minute.
- Cu puțin timp înainte de a fi gata, adăugați pudra de turmeric (sau curcuma, cum poate o mai știți) și amestecați.
- În farfurii, presărați și puțin pătrunjel verde tocat fin. Iar dacă puneți lângă mâncarea de năut și niște lipii arăbești, poate puțin rumenite într-o tigaie, chiar veți spune că ați făcut o mini-călătorie în Orient.
Rețetă video
Tags: năut
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete