
Măslinele pane sunt o gustare… imposibil de refuzat. Sunt crocante, ușor sărate, chiar acrișoare (în funcție de măslinele alese). Merg grozav cu o bere rece sau cu un șpriț de vară la o întâlnire cu prietenii. Sau când stați în fața televizorului, la emisiunea preferată, nici n-o să știți când s-a golit castronelul cu măsline :).

Măsline pane
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
10
minutesTimp total
20
minutesIngrediente
350 g măsline fără sâmburi
2 ouă
Pesmet
Făină
Ulei de floarea-soarelui
Cum să faceți
- Într-un bol cu făină, puneți măslinele foarte bine scurse și amestecați, astfel încât făina să le cuprindă foarte bine.
- Într-un alt bol, bateți ouăle. Dacă sunt mici, mai puneți încă unul. Într-un alt vas, puneți pesmetul.
- Luați măslinele pudrate cu făină, le treceți prin ou și apoi prin pesmet. Exact cum faceți și șnițelele.
- Încingeți uleiul într-o tigaie încăpătoare, să prăjiți mai multe măsline în același timp. Verificați dacă s-a încins introducând o scobitoare în ulei. Dacă la suprafața scobitorii se formează mici bule, uleiul s-a încins.
- Puneți măslinele și le întoarceți după ce crusta s-a rumenit ușor. Le scoateți pe o farfurie tapetată cu șervete de hârtie, să absoarbă din ulei.
Rețetă video
Sfaturi
- Dacă vă place gustul picant, puteți adăuga în amestecul de ouă și câțiva fulgi de chili.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete