fbpx

Măsline pane

Măsline pane

Măslinele pane sunt o gustare… imposibil de refuzat. Sunt crocante, ușor sărate, chiar acrișoare (în funcție de măslinele alese). Merg grozav cu o bere rece sau cu un șpriț de vară la o întâlnire cu prietenii. Sau când stați în fața televizorului, la emisiunea preferată, nici n-o să știți când s-a golit castronelul cu măsline :).

Măsline pane

Măsline pane

4.7 from 3 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 350 g măsline fără sâmburi

  • 2 ouă

  • Pesmet

  • Făină

  • Ulei de floarea-soarelui

Cum să faceți

  • Într-un bol cu făină, puneți măslinele foarte bine scurse și amestecați, astfel încât făina să le cuprindă foarte bine.
  • Într-un alt bol, bateți ouăle. Dacă sunt mici, mai puneți încă unul. Într-un alt vas, puneți pesmetul.
  • Luați măslinele pudrate cu făină, le treceți prin ou și apoi prin pesmet. Exact cum faceți și șnițelele.
  • Încingeți uleiul într-o tigaie încăpătoare, să prăjiți mai multe măsline în același timp. Verificați dacă s-a încins introducând o scobitoare în ulei. Dacă la suprafața scobitorii se formează mici bule, uleiul s-a încins.
  • Puneți măslinele și le întoarceți după ce crusta s-a rumenit ușor. Le scoateți pe o farfurie tapetată cu șervete de hârtie, să absoarbă din ulei.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă vă place gustul picant, puteți adăuga în amestecul de ouă și câțiva fulgi de chili.
Tags: