fbpx

Șnițel de pui în crustă de parmezan

șnițel de pui în crustă de parmezan

Istoria șnițelului începe în Andalusia (Spania) anului 1491. De-a lungul timpului, rețeta lui a ajuns în mai toate colțurile lumii, fiecare țară adaptând-o după specificul zonei. Noi vă invităm la un șnițel de pui în crustă de parmezan, simplu de făcut, dar mai ales grozav de gustos. Poftă bună și vouă!

șnițel de pui în crustă de parmezan

Șnițel de pui în crustă de parmezan

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

15

bucăți
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 800 g piept de pui feliat

  • 200 g parmezan ras (sau grana padano)

  • 3 ouă

  • 3 linguri de pesmet

  • Boia dulce (opțional)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Făină

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Bateți ușor feliile de piept de pui, fără să zdrobiți fibrele de carne. Presărați sare și piper.
  • Bateți ouăle cu sare și piper și, în funcție de gust, adăugați și un pic de boia dulce.
  • Amestecați parmezanul cu pesmetul.
  • Treceți fiecare felie de carne prin făină, amestecul de ou și apoi prin parmezan.
  • Prăjiți șinițelele în ulei bine încins, astfel vor absorbi foarte puțină grăsime.
  • Le scoateți pe o farfurie tapetată cu șervețele de hârtie.
  • Pentru garnitură, vă sugerăm piure grecesc (skordalia) și o salată grecească.

Rețetă video

Tags: