
Istoria șnițelului începe în Andalusia (Spania) anului 1491. De-a lungul timpului, rețeta lui a ajuns în mai toate colțurile lumii, fiecare țară adaptând-o după specificul zonei. Noi vă invităm la un șnițel de pui în crustă de parmezan, simplu de făcut, dar mai ales grozav de gustos. Poftă bună și vouă!

Șnițel de pui în crustă de parmezan
Porții
15
bucățiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
800 g piept de pui feliat
200 g parmezan ras (sau grana padano)
3 ouă
3 linguri de pesmet
Boia dulce (opțional)
Ulei de floarea-soarelui
Făină
Sare
Piper
Cum să faceți
- Bateți ușor feliile de piept de pui, fără să zdrobiți fibrele de carne. Presărați sare și piper.
- Bateți ouăle cu sare și piper și, în funcție de gust, adăugați și un pic de boia dulce.
- Amestecați parmezanul cu pesmetul.
- Treceți fiecare felie de carne prin făină, amestecul de ou și apoi prin parmezan.
- Prăjiți șinițelele în ulei bine încins, astfel vor absorbi foarte puțină grăsime.
- Le scoateți pe o farfurie tapetată cu șervețele de hârtie.
- Pentru garnitură, vă sugerăm piure grecesc (skordalia) și o salată grecească.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete