fbpx

Piept de porc cu piure grecesc (skordalia)

Piept de porc cu piure grecesc

Skordalia (unii îi mai spun scordolea) este una dintre cele mai apreciate garnituri tradiționale grecești. Este un piure de cartofi cu usturoi, ulei de măsline, zeamă de lămâie și ceva verdeață proaspătă. Este delicios, vă asigurăm.
Și i-am pus alături și câteva felii de piept de porc, rumenite fain. Dacă v-am făcut poftă, vedeți cum am făcut noi rețeta de piept de porc cu piure grecesc sau skordalia.

Piept de porc cu piure grecesc

Piept de porc cu piure grecesc (skordalia)

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 500 g piept de porc feliat

  • 3 caței de usturoi

  • 100 ml vin alb

  • Sare

  • Piper

  • Pentru garnitura de piure grecesc (skordalia)
  • 400 g cartofi

  • 5 caței de usturoi

  • 3 linguri de ulei de măsline

  • 1 lamâie

  • Pătrunjel verde

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați cartofii ca pentru piure și îi puneți la fiert în apă cu sare și… 2 căței de usturoi. După ce puteți străpunge cartofii ușor cu furculița, îi scurgeți și păstrați o cană din apa în care au fiert.
  • Îi zdrobiți cu pasatorul, de preferat este să nu folosiți mixerul, caz în care piureul devine cleios. Adăugați usturoiul bine zdrobit, uleiul, sare, piper și zeamă de lămâie după gust. Amestecați și țineți piureul la cald. Dacă vă place un piure mai subțire, folosiți câte puțin din apa păstrată, până ajungeți la consistența dorită. La final, dacă vă place, presărați deasupra pătrunjel verde tocat fin.
  • Încingeți foarte bine o tigaie și rumeniți feliile de piept de porc pe ambele fețe.
  • Presărați sare și piper și turnați vinul. Lăsați să se evapore alcoolul, puneți un pic de apă, usturoiul pisat și puneți capacul. În 20-25 de minute, feliile de carne ar trebui să fie perfecte.

Rețetă video

Tags: