Salata grecească este acel exemplu despre cum câteva ingrediente simple se transformă foarte ușor într-o gustare grozavă, mai ales când temperaturile ridicate nu te îmbie să stai prea mult în bucătărie.
Salată grecească
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp total
15
minutesIngrediente
200 g brânză feta
4 roșii
1/2 castravete de seră
1/2 ceapă roșie
1 ardei gras
150 g măsline kalamata
5 linguri de ulei de măsline
2 linguri de oregano uscat
2 linguri de oțet (sau zeamă de lămâie)
1 lingură de miere
Sare
Piper
Cum să faceți
- Pentru început, pregătiți sosul. Într-un castron, amestecați uleiul cu oțetul, mierea, o parte de oregano uscat, sare și piper după gust.
- Puneți roșiile și castravetele tăiate cuburi, ceapa roșie tăiată julien, ardeiul gras feliat, măslinele kalamata.
- Așezați deasupra bucata de brânză feta, ce a mai rămas din cantitatea de oregano și puțin ulei de măsline.
- Și asta a fost tot, poftă bună vă dorim!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete