fbpx

Mini pizza cu blat de vinete

mini pizza cu blat de vinete

Am încercat tot felul de pizza – cu blat de conopidă ori de pâine mai veche, cu blat pufos ori crocant -, dar încă nu încercasem rețeta de mini pizza cu blat de vinete. Așa că am pus la bătaie o vânătă rătăcită prin frigider, ceva mozzarella (pe care o puteți înlocui cu cașcaval), un sos ketchup și cam atât. Și ne-a plăcut ce a ieșit, acesta este și motivul pentru care ne-am gândit că ar putea să placă și altora. Aveți rețeta puțin mai jos.

mini pizza cu blat de vinete

Mini pizza cu blat de vinete

5.0 from 1 vote
Course: fără carne, gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 vânătă

  • 50 g mozzarella, rasă

  • 6 roșii cherry

  • 2 linguri de ketchup

  • Ulei de măsline

  • Busuioc

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați vânăta spălată în felii de 1 cm grosime. Dați-le cu un praf de sare și lăsați-le deoparte 10-15 minute, apoi ștergeți-le cu un șervet de hârtie, pentru a absorbi apa.
  • Așezați feliile de vânătă pe tava tapetată cu hârtia de copt, le ungeți cu foarte puțin ulei (opțional) și coaceți la 180 de grade, cu ventilație, pentru 10-15 minute, întorcându-le la jumătatea timpului.
  • Scoateți tava, ungeți cu puțin ketchup vinetele, presărați mozzarela, roșii cherry tăiate în jumătăți sau sferturi, puțin busuioc, sare și piper.
  • Mai dați la cuptor câteva minute (noi le-am mai ținut 10-12 minute), să se topească brânza. Așa-i că a fost tare simplu?
  • Noi le-am încercat cu sosul de iaurt și feta și zicem că am făcut o combinație tare gustoasă. Poftă bună și vouă!
Tags: