fbpx

Mini pizza cu blat de vinete

mini pizza cu blat de vinete

Am încercat tot felul de pizza – cu blat de conopidă ori de pâine mai veche, cu blat pufos ori crocant -, dar încă nu încercasem reÈ›eta de mini pizza cu blat de vinete. AÈ™a că am pus la bătaie o vânătă rătăcită prin frigider, ceva mozzarella (pe care o puteÈ›i înlocui cu caÈ™caval), un sos ketchup È™i cam atât. Și ne-a plăcut ce a ieÈ™it, acesta este È™i motivul pentru care ne-am gândit că ar putea să placă È™i altora. AveÈ›i reÈ›eta puÈ›in mai jos.

mini pizza cu blat de vinete

Mini pizza cu blat de vinete

5.0 from 1 vote
Course: fără carne, gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 vânătă

  • 50 g mozzarella, rasă

  • 6 roÈ™ii cherry

  • 2 linguri de ketchup

  • Ulei de măsline

  • Busuioc

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i vânăta spălată în felii de 1 cm grosime. DaÈ›i-le cu un praf de sare È™i lăsaÈ›i-le deoparte 10-15 minute, apoi È™tergeÈ›i-le cu un È™ervet de hârtie, pentru a absorbi apa.
  • AÈ™ezaÈ›i feliile de vânătă pe tava tapetată cu hârtia de copt, le ungeÈ›i cu foarte puÈ›in ulei (opÈ›ional) È™i coaceÈ›i la 180 de grade, cu ventilaÈ›ie, pentru 10-15 minute, întorcându-le la jumătatea timpului.
  • ScoateÈ›i tava, ungeÈ›i cu puÈ›in ketchup vinetele, presăraÈ›i mozzarela, roÈ™ii cherry tăiate în jumătăți sau sferturi, puÈ›in busuioc, sare È™i piper.
  • Mai daÈ›i la cuptor câteva minute (noi le-am mai È›inut 10-12 minute), să se topească brânza. AÈ™a-i că a fost tare simplu?
  • Noi le-am încercat cu sosul de iaurt È™i feta È™i zicem că am făcut o combinaÈ›ie tare gustoasă. Poftă bună È™i vouă!
Tags: