fbpx

Mucenici muntenești

Rețeta mucenicilor muntenești e foarte simplă și e gata în mai puțin de 30 de minute, doar să avem răbdare să se răcească.

În 9 martie, calendarul creștin-ortodox ne spune că se prăznuiește sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia. În Moldova, mucenicii sunt copți din aluat de post sau de cozonac. În partea de sud a țării, mucenicii se fierb în apă cu zahăr, cu scorțișoară și nucă, simbolizând lacul în care au fost aruncați Sfinții Mucenici. Rețeta mucenicilor muntenești e foarte simplă și e gata în mai puțin de 30 de minute, doar să avem răbdare să se răcească.

Rețeta mucenicilor muntenești e foarte simplă și e gata în mai puțin de 30 de minute, doar să avem răbdare să se răcească.

Mucenici muntenești

5.0 from 1 vote
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 200 g mucenici

  • 2 l apă

  • 8 linguri de zahăr

  • 2 plicuri de zahăr vanilinat

  • 1 baton de scorÈ›iÈ™oară

  • Coaja rasă de la 1 lămâie

  • Nucă măcinată

  • Pudră de scorÈ›iÈ™oară

  • Sare

Cum să faceți

  • FierbeÈ›i apa cu un praf de sare, zahărul, batonul de scorÈ›iÈ™oară È™i zahărul vanilinat.
  • Când apa stă să fiarbă, puneÈ›i mucenicii È™i îi fierbeÈ›i conform instrucÈ›iunilor de pe pachet. Noi i-am fiert 10 minute.
  • LuaÈ›i vasul de pe foc, scoateÈ›i batonul de scorÈ›iÈ™oară È™i puneÈ›i 3-4 linguri de nucă măcinată. Nu puneÈ›i acum mai mult, pentru că se înnegreÈ™te apa.
  • AcoperiÈ›i vasul È™i lăsaÈ›i mucenicii munteneÈ™ti să se răcească (în acest timp, ei se vor mai găti).
  • AdăugaÈ›i extra nucă È™i pudră de scorÈ›iÈ™oară în boluri, înainte de a mânca.

Rețetă video

Tags: