Cu toate că suntem tentați să spunem că nu putem face un desert grozav fără ouă, unt și lapte, rețeta de negresă cu ciocolată neagră tocmai ne-a demonstrat cât de mult ne-am înșelat. Pentru că este o prăjitură foarte gustoasă și ușor de pregătit, adică în doar 10-15 minute o veți da la cuptor. Poftă bună și vouă!
Negresă cu ciocolată neagră
Servings
8
servingsPrep time
15
minutesCooking time
25
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
140 g făină, cernută
200 g ciocolată neagră
240 ml băutură vegetală (noi am folosit de migdale)
20 g cacao, cernută
200 g zahăr tos
80 ml ulei de floarea-soarelui + extra pentru uns
100 g nucă zdrobită
5 g vanilie Bourbon (1 pliculeț)
Sare
Cum să faceți
- Încingeți cuptorul la 180 de grade, sus-jos, fără ventilație. Dacă vreți să coaceți cu acest program pornit, setați temperatura la 160 de grade.
- Într-un bol încăpător, amestecați făina, cacaua, unpraf de sare și zahărul.
- Încorporați apoi uleiul, ciocolata topită pe baie de aburi (sau în cuptorul cu microunde) și băutura vegetală. Amestecați cu o lingură de lemn, cât să se formeze o compoziție omogenă.
- La final, puneți și nuca zdrobită. Pentru un gust mai intens, vă recomandăm să rumeniți nucile într-o tigaie (ori în cuptor) pentru câteva minute, apoi să le zdrobiți cu sucitorul.
- Ungeți cu puțin ulei o tavă pătrată cu latura de 20 de cm și tapetați-o cu hârtie de copt.
- Turnați compoziția de negresă cu ciocolată neagră și dați la copt pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când scobitoarea-test iese curată din mijlocul prăjiturii.
- După ce s-a răcit, puneți desertul la frigider pentru 2-3 ore și abia apoi o porționați.
Sfaturi
- Nu coaceți negresa timp îndelungat, riscul este să obțineți o prăjitură prea uscată. Chiar dacă este puțin moale după ce o scoateți din cuptor, se va întări imediat după răcire.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete