fbpx

Negresă cu ciocolată neagră

negresă cu ciocolată neagră

Cu toate că suntem tentați să spunem că nu putem face un desert grozav fără ouă, unt și lapte, rețeta de negresă cu ciocolată neagră tocmai ne-a demonstrat cât de mult ne-am înșelat. Pentru că este o prăjitură foarte gustoasă și ușor de pregătit, adică în doar 10-15 minute o veți da la cuptor. Poftă bună și vouă!

negresă cu ciocolată neagră

Negresă cu ciocolată neagră

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Servings

8

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

25

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 140 g făină, cernută

  • 200 g ciocolată neagră

  • 240 ml băutură vegetală (noi am folosit de migdale)

  • 20 g cacao, cernută

  • 200 g zahăr tos

  • 80 ml ulei de floarea-soarelui + extra pentru uns

  • 100 g nucă zdrobită

  • 5 g vanilie Bourbon (1 pliculeț)

  • Sare

Cum să faceți

  • Încingeți cuptorul la 180 de grade, sus-jos, fără ventilație. Dacă vreți să coaceți cu acest program pornit, setați temperatura la 160 de grade.
  • Într-un bol încăpător, amestecați făina, cacaua, unpraf de sare și zahărul.
  • Încorporați apoi uleiul, ciocolata topită pe baie de aburi (sau în cuptorul cu microunde) și băutura vegetală. Amestecați cu o lingură de lemn, cât să se formeze o compoziție omogenă.
  • La final, puneți și nuca zdrobită. Pentru un gust mai intens, vă recomandăm să rumeniți nucile într-o tigaie (ori în cuptor) pentru câteva minute, apoi să le zdrobiți cu sucitorul.
  • Ungeți cu puțin ulei o tavă pătrată cu latura de 20 de cm și tapetați-o cu hârtie de copt.
  • Turnați compoziția de negresă cu ciocolată neagră și dați la copt pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când scobitoarea-test iese curată din mijlocul prăjiturii.
  • După ce s-a răcit, puneți desertul la frigider pentru 2-3 ore și abia apoi o porționați.

Sfaturi

  • Nu coaceți negresa timp îndelungat, riscul este să obțineți o prăjitură prea uscată. Chiar dacă este puțin moale după ce o scoateți din cuptor, se va întări imediat după răcire.