fbpx

Nuggets de pui

Nuggets de pui

Cea mai simplă și gustoasă rețetă de nuggets de pui, adică bucăți de pui suculente la interior și crocante la exterior. Sunt adorate de copii și adulți deopotrivă. Noi le-am prăjit, dar să știți că le puteți și coace în cuptor, la 190 de grade, pentru 25-30 de minute, având grijă să întoarceți bucățile de pui și pe cealaltă parte la jumătatea timpului.

Nuggets de pui

Nuggets de pui

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 500 g piept de pui

  • 5 linguri de făină

  • 1 lingură de pudră de usturoi

  • 330 g lapte bătut (o sticlă mică)

  • 500 g pesmet panko (pesmet cu granulație mare)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați pieptul de pui în bucăți potrivit de mici. Asezonați cu sare și piper.
  • Într-un castronel puneți făina, pudra de usturoi, sare, amestecați. Treceți fiecare bucată de pui prin acest amestec, prin lapte bătut și, la final, prin pesmet panko.
  • Încingeți o cantitate mai mare de ulei într-o tigaie încăpătoare și prăjiți carnea câteva minute, până crusta devine rumenă.
  • Am mâncat puiul crocant cu sosurile noastre preferate, de avocado și harissa. Poftă bună și vouă!

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă vă place crusta de panko/pesmet și mai crocantă, adăugați 1-2 linguri de praf de copt în amestecul de făină.
Tags: