Mâncarea de orez cu dovleac este o alegere gustoasă și sățioasă pentru zilele de post. Este o rețetă foarte ușor de pregătit, spornică, economică și i se potrivesc foarte bine și murăturile, dar și o salată de frunze verzi.
Orez cu dovleac
Porții
6
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
300 g orez (de preferat cu bob mare)
400 g dovleac
1 ceapă mare
2 caței de usturoi
700 ml supă clară de legume fierbinte (sau apă)
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Nucșoară (opțional)
Cimbru
Cum să faceți
- Spălați orezul în 1-2 ape și îl acoperiți apoi cu apă fierbinte, cât să-l acopere. Lăsați-l deoparte.
- Căliți ceapa și usturoiul tocate mărunt în 2-3 linguri de ulei. Adăugați dovleacul tăiat cubulețe și îl căliți câteva minute, cât să capete o crustă aurie și începe să se se gătească.
- Puneți deasupra orezul hidratat, bine scurs, și căliți totul pentru câteva minute, până când orezul a devenit translucid.
- Turnați deasupra un polonic de supă (sau apă), puneți sare, piper, puțin cimbru (noi l-am preferat pe cel proaspăt) și, pentru o aromă exotică și doar dacă vă place gustul ei, un strop de nucșoară rasă. Amestecați, puneți capacul și lăsați să fiarbă pe foc potrivit. Nu puneți mult lichid dintr-o dată, nu vreți să obțineți un terci.
- Când lichidul scade completați de fiecare dată până când orezul este fiert și devine cremos.
sugestie
- Dacă nu țineți post, mai puteți adăuga în orezul cu dovleac și 2-3 linguri de parmezan ras aproape de momentul final, gustul mâncării va fi și mai grozav.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete