fbpx

Orez cu dovleac

orez cu dovleac

Mâncarea de orez cu dovleac este o alegere gustoasă și sățioasă pentru zilele de post. Este o rețetă foarte ușor de pregătit, spornică, economică și i se potrivesc foarte bine și murăturile, dar și o salată de frunze verzi.

orez cu dovleac

Orez cu dovleac

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 300 g 300 orez (de preferat cu bob mare)

  • 400 g 400 dovleac

  • 1 1 ceapă mare

  • 2 2 caței de usturoi

  • 700 ml 700 supă clară de legume fierbinte (sau apă)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

  • Nucșoară (opțional)

  • Cimbru

Cum să faceți

  • Spălați orezul în 1-2 ape și îl acoperiți apoi cu apă fierbinte, cât să-l acopere. Lăsați-l deoparte.
  • Căliți ceapa și usturoiul tocate mărunt în 2-3 linguri de ulei. Adăugați dovleacul tăiat cubulețe și îl căliți câteva minute, cât să capete o crustă aurie și începe să se se gătească.
  • Puneți deasupra orezul hidratat, bine scurs, și căliți totul pentru câteva minute, până când orezul a devenit translucid.
  • Turnați deasupra un polonic de supă (sau apă), puneți sare, piper, puțin cimbru (noi l-am preferat pe cel proaspăt) și, pentru o aromă exotică și doar dacă vă place gustul ei, un strop de nucșoară rasă. Amestecați, puneți capacul și lăsați să fiarbă pe foc potrivit. Nu puneți mult lichid dintr-o dată, nu vreți să obțineți un terci.
  • Când lichidul scade completați de fiecare dată până când orezul este fiert și devine cremos.

sugestie

  • Dacă nu țineți post, mai puteți adăuga în orezul cu dovleac și 2-3 linguri de parmezan ras aproape de momentul final, gustul mâncării va fi și mai grozav.
Tags: