fbpx

Orez cu dovleac

orez cu dovleac

Mâncarea de orez cu dovleac este o alegere gustoasă și sățioasă pentru zilele de post. Este o rețetă foarte ușor de pregătit, spornică, economică și i se potrivesc foarte bine și murăturile, dar și o salată de frunze verzi.

orez cu dovleac

Orez cu dovleac

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 300 g orez (de preferat cu bob mare)

  • 400 g dovleac

  • 1 ceapă mare

  • 2 caÈ›ei de usturoi

  • 700 ml supă clară de legume fierbinte (sau apă)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

  • NucÈ™oară (opÈ›ional)

  • Cimbru

Cum să faceți

  • SpălaÈ›i orezul în 1-2 ape È™i îl acoperiÈ›i apoi cu apă fierbinte, cât să-l acopere. LăsaÈ›i-l deoparte.
  • CăliÈ›i ceapa È™i usturoiul tocate mărunt în 2-3 linguri de ulei. AdăugaÈ›i dovleacul tăiat cubuleÈ›e È™i îl căliÈ›i câteva minute, cât să capete o crustă aurie È™i începe să se se gătească.
  • PuneÈ›i deasupra orezul hidratat, bine scurs, È™i căliÈ›i totul pentru câteva minute, până când orezul a devenit translucid.
  • TurnaÈ›i deasupra un polonic de supă (sau apă), puneÈ›i sare, piper, puÈ›in cimbru (noi l-am preferat pe cel proaspăt) È™i, pentru o aromă exotică È™i doar dacă vă place gustul ei, un strop de nucÈ™oară rasă. AmestecaÈ›i, puneÈ›i capacul È™i lăsaÈ›i să fiarbă pe foc potrivit. Nu puneÈ›i mult lichid dintr-o dată, nu vreÈ›i să obÈ›ineÈ›i un terci.
  • Când lichidul scade completaÈ›i de fiecare dată până când orezul este fiert È™i devine cremos.

sugestie

  • Dacă nu È›ineÈ›i post, mai puteÈ›i adăuga în orezul cu dovleac È™i 2-3 linguri de parmezan ras aproape de momentul final, gustul mâncării va fi È™i mai grozav.
Tags: