Oul poșat este, de fapt, ceea ce știm deja sub denumirea de ou românesc. Adică un ou ochi, dar fiert, nu prăjit. Este o metodă de gătire mult mai sănătoasă și mult mai comodă și rapidă, am putea spune. În 5 minute deja ne putem așeza la masă.
Vedeți video-ul pentru a vedea exact cum facem ou poșat.
Ingrediente
1 ou
1 lingură de oțet
Sare
Apă
Cum să faceți
- Într-o crăticioară mai înaltă, puneți apă cu sare la fiert. Când apa stă să dea în clocot (dar nu fierbe), adăugați oțetul.
- Spargeți oul într-un castronel.
- Amestecați în apă cu o lingură, de exemplu, astfel încât să formați un vârtej. Turnați oul în apă, în centrul vârtejului. Imediat, albușul va ”îmbrăca” gălbenușul.
- După ceas, lăsați oul în apă 3 – 3,30 minute. Ar trebui ca albușul să fie coagulat.
- Scoateți oul cu o paletă și așezați-l pe o farfurie tapetată cu un șervet de hârtie, să absoarbă apa.