
Când aduni într-o singură rețetă trei dintre ingredientele care-ți plac, nu poate să rezulte decât ceva foarte bun, așa-i? Cam așa am ajuns să pregătim și noi rețeta de paste cu somon și broccoli, adică am pus la un loc trei dintre preferințele noastre! Și tare ne-a mai plăcut combinația

Paste cu somon și broccoli
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
25
minutesIngrediente
340 g paste fussili/penne
300 g somon proaspăt
2 fire de usturoi
6 buchețele de broccoli
50 ml vin alb
100 ml smântână pentru gătit
50 g parmezan
1 fir de praz
1 fir de cimbru proaspăt
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți o oală cu apă și sare la fiert. Când stă să clocotească, adaugați pastele și lăsați-le să fiarbă exact minutele indicate pe pachet. Cu 3-4 minute înainte de a fi gata, puneți și buchețelele de broccoli. La final, strecurați-le împreună și treceți-le printr-un jet de apă rece. Puneți deoparte un pahar din lichidul în care au fiert.
- Tăiați somonul în cuburi de 2 cm, sărați și pipărați după gust, și rumeneți-le în 1-2 linguri de ulei.
- Luați somonul după ce e gata și puneți usturoiul și prazul feliate. Căliți 2-3 minute, adaugați frunzele de cimbru și vinul. Amestecați și lăsați să scadă sosul la jumătate.
- Puneți smântâna, sare și piper după gust, iar la final pastele cu broccoli și somonul. Dacă e nevoie, completați sosul cu 1-2 linguri din apa în care au fiert pastele.
- Radeți deasupra fâșii de parmezan, cu ajutorul peeler-ului de legume.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete