fbpx

Pateuri cu cremă de brânză

O gustare potrivit de dulce, pe care o veți îndrăgi, mai ales când o să vedeți cât de ușor am pregătit-o. Aluatul foitaj încercat este unul rapid și ne-a plăcut. Așa că de această dată l-am transformat în aceste pateuri cu cremă de brânză, perfecte pentru o gustare lângă un ceai sau o cafea.

Pateuri cu cremă de brânză

5 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: ușor
Pateuri

12

pateuri
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp de odihnă

45

minute
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 1 1 aluat foitaj rapid

  • 200 g 200 cremă de brânză

  • 2 2 lingurițe de amidon

  • 1 1 linguriță de esență de vanilie

  • zahăr pudră pentru pudrat

  • 1 1 ou

  • Fructe – afine, merișoare, zmeură, căpșuni

Cum să faceți

  • Cum faceți aluatul foitaj rapid urmăriți video-ul de aici. Este un aluat bun, gustos, dar nu este foarte înfoiat, cum poate v-ați aștepta. Aluatul foitaj de casă, în varianta lui clasică, durează câteva ore și încă nu ne-am încumetat să-l încercăm.
  • Amestecați crema de brânză cu zahărul și amidonul.
  • Tăiați foaie de aluat în dreptunghiuri potrivit de mari.
  • Puneți pe fiecare câte o linguriță de cremă și deasupra așezați fructele preferate.
  • Ungeți marginile aluatului cu ou bătut și coaceți 15-20 de minute la 180 de grade, cu ventilație.

Rețetă video