fbpx

Pesto cu roșii uscate

pesto cu roșii uscate

Cum vă povesteam și aici, sosul pesto a depășit de mult granițele țării de origine, Italia. Și dacă v-am arătat cum să-l pregătiți din frunze de busuioc, acum este momentul unei noi rețete. De mare succes, dacă ar fi să vă dezvăluim cât de repede l-am mâncat noi, cei din echipa de filmare. Revenind la ce știm noi să facem mai bine, vedeți cum am gătit rețeta de pesto cu roșii uscate. Este grozav acest sos. Îl puteți mânca pe felii de pâine sau îl puteți adăuga în pastele ori orezul preferate sau mai puteți unge cu el aluatul foitaj, pentru niște saleuri absolut savuroase.

pesto cu roșii uscate

Pesto cu roșii uscate

5 din 2 votes
Fel: gustări / aperitive, sosuriDificultate ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp total

10

minutes

Ingrediente

  • 250 g roșii uscate în ulei

  • 50 g brânză maturată (parmezan, grana padano)

  • 3 linguri de ulei

  • 3 caței de usturoi

  • 10 frunze de busuioc

  • Sare

Cum să faceți

  • Puneți roșiile, scurse de ulei, usturoiul, frunzele de busuioc, sare după gust și puțin ulei din borcanul cu roșii uscate în vasul robotului de bucătărie.
  • Mixați 1-2 minute sau până când amestecul devine suficient de fin.
  • Adăugați brânza rasă și este posibil să mai fie nevoie să adăugați ulei pentru a ajunge la cremozitatea dorită. Folosiți-l cu încredere pe cel în care au stat roșiile, este foarte gustos.
  • La final, mai adăugați sau nu un praf de sare, în funcție de cum vă place.

Rețetă video

Sfaturi

  • Pentru un amestec mai fin ca textură, puteți pune usturoiul deja feliat în robotul de bucătărie.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal