
Patatnik este un preparat tradițional din țara vecină, Bulgaria. Este o plăcintă cu cartofi și brânză sărată. Noi am folosit o telemea de capră, dar voi o puteți înlocui cu brânza care vă place cel mai mult. Este o rețetă ușor de pregătit și care sigur o să vă surprindă cu aromele și gustul ei. Poftă bună vă dorim!

Plăcintă cu cartofi și brânză sărată
Porții
10
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
500 g cartofi albi
1 pachet de foi de plăcintă
200 g brânză de capră
3 ouă
1 ceapă roșie (sau albă)
8 frunze de mentă (sau ½ linguriță de mentă uscată)
60 ml ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Dați cartofii pe răzătoare și îi puneți într-un castron împreună cu ceapa tăiată mărunt. Amestecați și scurgeți de zeamă cât mai bine compoziția.
- Adăugați ouăle, brânza sfărâmată, mentă, piper și sare, amestecați.
- Ungeți cu ulei o formă de copt. Separat, ungeți 5-6 foi de plăcintă și le suprapuneți și puneți-le în forma de copt. Mai ungeți cu ulei o serie de foi și îmbracați și restul formei de copt.
- Turnați compoziția, nivelați și acoperiți cu marginile foilor unse cu încă puțin ulei. Deasupra am mai așezat, ”capac”, o ultimă foaie unsă.
- Puneți tigaia pe foc mare, 3-5 minute, apoi dați la cuptor, la 200 de grade pentru 20-25 de minute.
- Așteptați puțin să se răcorească, apoi o tăiați în triunghiuri potrivit de mari.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete