fbpx

Plăcintă cu cartofi și brânză sărată

plăcintă cu cartofi și brânză sărată

Patatnik este un preparat tradițional din țara vecină, Bulgaria. Este o plăcintă cu cartofi și brânză sărată. Noi am folosit o telemea de capră, dar voi o puteți înlocui cu brânza care vă place cel mai mult. Este o rețetă ușor de pregătit și care sigur o să vă surprindă cu aromele și gustul său. Poftă bună vă dorim!

plăcintă cu cartofi și brânză sărată

Plăcintă cu cartofi și brânză sărată

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

10

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 500 g cartofi albi

  • 1 pachet de foi de plăcintă

  • 200 g brânză de capră

  • 3 ouă

  • 1 ceapă roșie (sau albă)

  • 8 frunze de mentă (sau ½ linguriță de mentă uscată)

  • 60 ml ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Dați cartofii pe răzătoare și îi puneți într-un castron împreună cu ceapa tăiată mărunt. Amestecați și scurgeți de zeamă cât mai bine compoziția.
  • Adăugați ouăle, brânza sfărâmată, mentă, piper și sare, amestecați.
  • Ungeți cu ulei o formă de copt. Separat, ungeți 5-6 foi de plăcintă și le suprapuneți și puneți-le în forma de copt. Mai ungeți cu ulei o serie de foi și îmbracați și restul formei de copt.
  • Turnați compoziția, nivelați și acoperiți cu marginile foilor unse cu încă puțin ulei. Deasupra am mai așezat, ”capac”, o ultimă foaie unsă.
  • Puneți tigaia pe foc mare, 3-5 minute, apoi dați la cuptor, la 200 de grade pentru 20-25 de minute.
  • Așteptați puțin să se răcorească, apoi o tăiați în triunghiuri potrivit de mari.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal