fbpx
categoria

Povești delicioase

  • Home
  • Povești delicioase

Poveste de dulce

Nimic nu se compară cu relaxarea pe care o simțim la final de masă sau într-o zi extenuantă când ne împlinim o plăcere vinovată într-o porție de desert. Și, după cum arată istoria, nu...

Sole meunière: o poveste cu un pește simplu dar extrem de gustos

Unul dintre motivele pentru care Sole meunière este atât de apreciat este simplitatea sa. Rețeta necesită doar câteva ingrediente, dar fiecare dintre ele trebuie să fie de cea mai bună calitate.

Meniuri de la Hollywood

Este vară şi ne ascundem de căldură în spaţii cu aer condiţionat, acasă sau, de ce nu, la cinematograf! Dar orice am face, tot nu putem să nu ajunge, într-un fel sau altul, prin...

Granita, desertul sicilian

Granita este un desert răcoritor originar din Sicilia, Italia. Istoria acestui preparat datează încă din antichitate, când zăpada și gheața din Munții Etna erau colectate și utilizate pentru a răci băuturile și alimentele.

O găleată cu batoane de churro

Churros-ul este un desert tradițional spaniol și portughez, care a devenit popular în întreaga lume, în special în America Latină și Statele Unite. Originea exactă a acestei gogoși sub formă de bastonașe lungi și...

Choux. Cu cremă. Sau cu înghețată? Ori, poate cu brânză!

Choux à la crème, ecler sau profiterol? Ce ați alege voi la desert, pentru că nouă ne-ar fi teribil de greu să ne decidem. Oricum ar fi, toate cele trei deserturi au la bază...

Gelatină din miere și melasă sau povestea rahatului turcesc

Acel desert gelatinos învelit în pudră de zahăr cunoscut la noi sub numele de rahat, poartă un nume ceva mai demn la origine: "locum" sau "loukoum", fiind desert tradițional originar din Orientul Mijlociu. Este...

Moștenirea culinară a Israelului

Tradițiile culinare ale Israelului cuprind alimente și metode de gătit care se întind pe o perioadă de trei mii de ani de istorie.

Covrig mănăstiresc

Pretzel-ul își are originile în mănăstirile medievale europene, unde călugării îl pregăteau pentru a sărbători diverse evenimente religioase

Covrigul americanilor: bagels

Aluatul de bagels, din făină de grâu, apă, drojdie, sare, este frământat și modelat în formă sub formă de inel. Întâi se fierb, apoi se coc.

Trei ciudățenii culinare ale francezilor

Trei ciudățenii culinare ale francezilor: picioarele de broască sau cuisses de grenouille, melcii sau escargot și carnea de porumbel.

Clafoutis redevine o modă

Originar din regiunea Limousin, în secolul al XIX-lea, clafoutis este de fapt un desert rustic, făcut cu cireșe negre aranjate într-un vas uns cu unt și acoperit cu aluatul dens de flan.

Halloumi, o veche poveste cipriotă de succes

Halloumi a câștigat popularitate în vremurile recente pentru textura sa unică și capacitatea de a-și menține forma atunci când este prăjită. A devenit favorită printre cei care caută o brânză pentru rețetele de grătar,...

Mont Blanc, un munte de castane

În timp ce Franța și unele părți ale Elveției și Italiei sunt întotdeauna gata să guste un Mont Blanc, restul lumii nu prea știe despre ce e vorba. Totuși, a ajuns în Țara Soarelui...