fbpx
categoria

Povești delicioase

  • Home
  • Povești delicioase

Biscuiții mai mult sau mai puțin digestivi

Textura lor ușor sfărâmicioasă, gustul dulce-sărat și ideea că sunt mai ”sănătoși” decât oricare alții, au făcut din biscuiții digestivi nu doar o mare modă, ci și un fel de a găti o prăjitură...

1000 de ani de mozzarella

Mozzarella poate fi proaspătă, este acea brânză moale, de obicei în bile de diferite dimensiuni, păstrate în zer, dar și o brânză mai uscată, fără zer. Aceasta are o textură mai densă, cu o...

Brunch, combinația între mic dejun și prânz

Brunch-ul era servit la începutul secolului XX în unele colegii și hoteluri englezești mai ales în weekend, când ora de trezire era ceva mai relaxată, iar meniul era de obicei de tip bufet

Cum au ajuns gaufrele sau vafele până la noi?

Cele mai cunoscute dintre toate sunt Gaufre de Liege, sau Liege waffles. Acestea sunt, de altfel, cele care au ajuns și la noi, în anii 90!

Masa de Anul Nou în Europa

Am pornit într-o călătorie imaginară în jurul lumii pentru a arunca un ochi pe geamul bucătăriilor vecinilor noștri să aflăm ce mănîncă de Anul Nou.

Medovik, cu lapte și miere din Rusia albă

Potrivit tradiției ruse, prăjitura Medovik ar fi fost creată în secolul al XIX-lea în Imperiul Rus de un tânăr bucătar care voia să impresioneze.

O foarte scurtă istorie a cârnaților

Originea cârnaților pare să fie mult mai străveche decât ne-am putea imagina: Mesopotamia cu peste 5.000 de ani în urmă, în cel puțin 3.100 î.Hr..

Bucătăria românească în preajma Marii Uniri

Mititeii, cozonacul, borșul, mămăliga și pasca sunt trecute pe site-ul Taste Atlas drept cele mai populare mâncăruri asociate cu România. Probabil sunt și primele noastre alegeri când vrem să mâncăm tradițional, acasă sau la...

Povestea unui succes științific: margarina

În momentul de față există margarina tartinabilă, cu un conținut ridicat de Omega 3 și Omega 6, adăugate odată cu uleiul de floarea soarelui, de rapiță, de soia sau de in, care conțin în...

Worcester(shire), un sos buclucaș

Sosul Worcester(shire) face parte din cultura britanică așa cum plăcinta de mere este parte a celei americane. Numele lui însă dă mari bătăi de cap realizatorilor de emisiuni culinare mai ales, și nu e...

Cidrul, fermentul de mere

În istorie pot fi identificate 5 băuturi fermentate inventate de foarte mult timp, iar pe unele dintre acestea noi le redescoperim, de fapt, astăzi. Acestea sunt berea, sake-ul, miedul, vinul și cidrul.

Tocana din plăcintă și ciorba din pâine

Cum ar fi să transformăm o tocană obișnuită într-o plăcintă englezească sau să-i dăm ciorbei un aer de restaurant?

Mied, vinul de miere

Numită în lumea anglo-saxonă mead, băutura este cunoscută și sub denumirea de hidromel, cuvânt ce provine din greaca veche, și înseamnă apă și miere (hydor – apă, meli – miere). Este o băutură cu...

Grâul îndulcit devenit colivă

În Grecia modernă, coliva este parte parte a funeraliilor și slujbelor de pomenire în forma sa rotundă, din boabe de grâu fierte, care simbolizează pământul