fbpx

Pui cu mere și prune

pui cu mere și prune

Vă povesteam aici cât de gustoase pot fi fructele atunci când se folosesc în aluaturi sărate. De curând, le-am încercat într-o combinație inedită pentru noi, cu carne. Așa că vă lăsăm mai jos rețeta noastră de pui cu mere și prune (neafumate), s-o încercați și voi! Fructele dau dulceață și savoare cărnii de pui, iar sosul de vin echilibrează perfect întreg preparatul.

pui cu mere și prune

Pui cu mere și prune

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie de piept de pui

  • 1 ceapă (albă sau roșie, de care aveți)

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • 1 cațel de usturoi, zdrobit sau ras

  • 2 mere ionatane

  • 100 g prune uscate

  • 150 ml vin alb sec

  • Pătrunjel tocat

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Căliți ceapa și usturoiul în uleiul bine încins.
  • După ce s-au înmuiat, puneți carnea feliată, să se gătească mai repede și mai ușor.
  • După ce carnea a căpătat puțină culoare, adăugați merele tăiate în felii potrivit de groase și prunele, amestecați și turnați deasupra vinul. Adăugați sare și piper după gust.
  • Aduceți la temperatura de fierbere și după 2-3 clocote, cât să se evapore alcoolul, acoperiți vasul în care gătiți.
  • În 20-25 de minute, carnea ar trebui să fie fragedă și suculentă. Luați de pe foc și presărați deasupra pătrunjel verde tocat.

Rețetă video

Tags: