fbpx

Pui cu mere și prune

pui cu mere și prune

Vă povesteam aici cât de gustoase pot fi fructele atunci când se folosesc în aluaturi sărate. De curând, le-am încercat într-o combinație inedită pentru noi, cu carne. Așa că vă lăsăm mai jos rețeta noastră de pui cu mere și prune (neafumate), s-o încercați și voi! Fructele dau dulceață și savoare cărnii de pui, iar sosul de vin echilibrează perfect întreg preparatul.

pui cu mere și prune

Pui cu mere și prune

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie de piept de pui

  • 1 ceapă (albă sau roÈ™ie, de care aveÈ›i)

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • 1 caÈ›el de usturoi, zdrobit sau ras

  • 2 mere ionatane

  • 100 g prune uscate

  • 150 ml vin alb sec

  • Pătrunjel tocat

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • CăliÈ›i ceapa È™i usturoiul în uleiul bine încins.
  • După ce s-au înmuiat, puneÈ›i carnea feliată, să se gătească mai repede È™i mai uÈ™or.
  • După ce carnea a căpătat puÈ›ină culoare, adăugaÈ›i merele tăiate în felii potrivit de groase È™i prunele, amestecaÈ›i È™i turnaÈ›i deasupra vinul. AdăugaÈ›i sare È™i piper după gust.
  • AduceÈ›i la temperatura de fierbere È™i după 2-3 clocote, cât să se evapore alcoolul, acoperiÈ›i vasul în care gătiÈ›i.
  • ÃŽn 20-25 de minute, carnea ar trebui să fie fragedă È™i suculentă. LuaÈ›i de pe foc È™i presăraÈ›i deasupra pătrunjel verde tocat.

Rețetă video

Tags: