fbpx

Pui cu mere și prune

pui cu mere și prune

Vă povesteam aici cât de gustoase pot fi fructele atunci când se folosesc în aluaturi sărate. De curând, le-am încercat într-o combinație inedită pentru noi, cu carne. Așa că vă lăsăm mai jos rețeta noastră de pui cu mere și prune (neafumate), s-o încercați și voi! Fructele dau dulceață și savoare cărnii de pui, iar sosul de vin echilibrează perfect întreg preparatul.

pui cu mere și prune

Pui cu mere și prune

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie de piept de pui

  • 1 ceapă (albă sau roșie, de care aveți)

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • 1 cațel de usturoi, zdrobit sau ras

  • 2 mere ionatane

  • 100 g prune uscate

  • 150 ml vin alb sec

  • Pătrunjel tocat

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Căliți ceapa și usturoiul în uleiul bine încins.
  • După ce s-au înmuiat, puneți carnea feliată, să se gătească mai repede și mai ușor.
  • După ce carnea a căpătat puțină culoare, adăugați merele tăiate în felii potrivit de groase și prunele, amestecați și turnați deasupra vinul. Adăugați sare și piper după gust.
  • Aduceți la temperatura de fierbere și după 2-3 clocote, cât să se evapore alcoolul, acoperiți vasul în care gătiți.
  • În 20-25 de minute, carnea ar trebui să fie fragedă și suculentă. Luați de pe foc și presărați deasupra pătrunjel verde tocat.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal