fbpx

Roșii umplute cu salată de ton

roșii umplute cu salată cu ton

Cum căldura de afară ne este suficientă, nici c-am vrea să mai dăm drumul la plită sau cuptor. O supă rece, o salată grecească sau aceste roșii umplute cu salată de ton sunt propunerile noastre de meniu pentru zilele fierbinți.

roșii umplute cu salată cu ton

Roșii umplute cu salată de ton

5.0 from 2 votes
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

bucăți
Timp preparare

20

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 6 roÈ™ii, potrivite ca mărime

  • 2 cutii de ton mărunÈ›it, în ulei sau suc propriu

  • 1 ardei capia, tăiat cubuleÈ›e

  • 1 castravete, tăiat cubuleÈ›e

  • 2 linguri de iaurt tip grecesc (sau maioneză)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • SpălaÈ›i roÈ™iile È™i le tăiaÈ›i un căpăcel în partea superioară. Cu ajutorul unei linguriÈ›e, scobiÈ›i miezul È™i puneÈ›i-l într-un castronel. PuneÈ›i apoi roÈ™iile pe un grătar, să se scurgă.
  • ScurgeÈ›i tonul din conservă È™i puneÈ›i-l într-un castron împreună cu o parte din pulpa de roÈ™ii, ardeiul capia È™i castravetele.
  • AdăugaÈ›i iaurtul sau maioneza, sare È™i piper după gust. AmestecaÈ›i È™i umpleÈ›i roÈ™iile cu această compoziÈ›ie. Noi le-am mâncat imediat, n-am mai avut răbdare să le dăm la rece. Se combină delicios cu pâine prăjită È™i cu vinul alb, bine răcit.

Sfaturi

  • Dacă vă plac măslinele È™i boabele de porumb, adăugaÈ›i câteva È™i în salata de ton.
Tags: