Cum căldura de afară ne este suficientă, nici c-am vrea să mai dăm drumul la plită sau cuptor. O supă rece, o salată grecească sau aceste roșii umplute cu salată de ton sunt propunerile noastre de meniu pentru zilele fierbinți.
Roșii umplute cu salată de ton
Porții
6
bucățiTimp preparare
20
minutesTimp total
20
minutesIngrediente
6 roșii, potrivite ca mărime
2 cutii de ton mărunțit, în ulei sau suc propriu
1 ardei capia, tăiat cubulețe
1 castravete, tăiat cubulețe
2 linguri de iaurt tip grecesc (sau maioneză)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Spălați roșiile și le tăiați un căpăcel în partea superioară. Cu ajutorul unei lingurițe, scobiți miezul și puneți-l într-un castronel. Puneți apoi roșiile pe un grătar, să se scurgă.
- Scurgeți tonul din conservă și puneți-l într-un castron împreună cu o parte din pulpa de roșii, ardeiul capia și castravetele.
- Adăugați iaurtul sau maioneza, sare și piper după gust. Amestecați și umpleți roșiile cu această compoziție. Noi le-am mâncat imediat, n-am mai avut răbdare să le dăm la rece. Se combină delicios cu pâine prăjită și cu vinul alb, bine răcit.
Sfaturi
- Dacă vă plac măslinele și boabele de porumb, adăugați câteva și în salata de ton.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete