fbpx

Roșii umplute cu salată de ton

roșii umplute cu salată cu ton

Cum căldura de afară ne este suficientă, nici c-am vrea să mai dăm drumul la plită sau cuptor. O supă rece, o salată grecească sau aceste roșii umplute cu salată de ton sunt propunerile noastre de meniu pentru zilele fierbinți.

roșii umplute cu salată cu ton

Roșii umplute cu salată de ton

5 from 2 votes
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

bucăți
Timp preparare

20

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 6 6 roșii, potrivite ca mărime

  • 2 cutii 2 de ton mărunțit, în ulei sau suc propriu

  • 1 1 ardei capia, tăiat cubulețe

  • 1 1 castravete, tăiat cubulețe

  • 2 linguri 2 de iaurt tip grecesc (sau maioneză)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Spălați roșiile și le tăiați un căpăcel în partea superioară. Cu ajutorul unei lingurițe, scobiți miezul și puneți-l într-un castronel. Puneți apoi roșiile pe un grătar, să se scurgă.
  • Scurgeți tonul din conservă și puneți-l într-un castron împreună cu o parte din pulpa de roșii, ardeiul capia și castravetele.
  • Adăugați iaurtul sau maioneza, sare și piper după gust. Amestecați și umpleți roșiile cu această compoziție. Noi le-am mâncat imediat, n-am mai avut răbdare să le dăm la rece. Se combină delicios cu pâine prăjită și cu vinul alb, bine răcit.

Sfaturi

  • Dacă vă plac măslinele și boabele de porumb, adăugați câteva și în salata de ton.
Tags: