fbpx

Roșii umplute cu salată de ton

roșii umplute cu salată cu ton

Cum căldura de afară ne este suficientă, nici c-am vrea să mai dăm drumul la plită sau cuptor. O supă rece, o salată grecească sau aceste roșii umplute cu salată de ton sunt propunerile noastre de meniu pentru zilele fierbinți.

roșii umplute cu salată cu ton

Roșii umplute cu salată de ton

5.0 from 2 votes
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

bucăți
Timp preparare

20

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 6 roșii, potrivite ca mărime

  • 2 cutii de ton mărunțit, în ulei sau suc propriu

  • 1 ardei capia, tăiat cubulețe

  • 1 castravete, tăiat cubulețe

  • 2 linguri de iaurt tip grecesc (sau maioneză)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Spălați roșiile și le tăiați un căpăcel în partea superioară. Cu ajutorul unei lingurițe, scobiți miezul și puneți-l într-un castronel. Puneți apoi roșiile pe un grătar, să se scurgă.
  • Scurgeți tonul din conservă și puneți-l într-un castron împreună cu o parte din pulpa de roșii, ardeiul capia și castravetele.
  • Adăugați iaurtul sau maioneza, sare și piper după gust. Amestecați și umpleți roșiile cu această compoziție. Noi le-am mâncat imediat, n-am mai avut răbdare să le dăm la rece. Se combină delicios cu pâine prăjită și cu vinul alb, bine răcit.

Sfaturi

  • Dacă vă plac măslinele și boabele de porumb, adăugați câteva și în salata de ton.
Tags: