fbpx

Rulou de pizza cu șuncă

De multe ori, când nu avem atât de mult timp la dispoziție pentru pregătirea cinei, folosim aluatul proaspăt sau congelat pe care-l cumpărăm, ne e de mare ajutor. Și probabil că și vouă. Iar dacă cina care se apropie vă dă bătăi de cap, încercați rețeta noastră, rulou de pizza cu șuncă, foarte, foarte simplu de pregătit.

rulou de pizza cu șuncă

Rulou de pizza cu șuncă

5 from 1 vote
Course: gustări / aperitive, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 aluat 1 de pizza

  • 4 felii 4 de șuncă

  • 120 g 120 cașcaval

  • 50 g 50 unt

  • 2 fire 2 de pătrunjel

  • 5 5 roșii cherry

  • 1 cățel 1 de usturoi

  • Făină

  • Oregano

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Taie în jumătăți, pe lungime, feliile de șuncă (sau jambon). Feliază 100 g de cașcaval, iar pe restul dă-l pe răzătoare și taie în jumătăți roșiile cherry.
  • Întinde aluatul pe masa pudrată cu puțină făină (să nu se lipească). Așază deasupra feliile de cașcaval și șuncă, roșiile, cașcavalul ras, oregano. Rulează cât poți de strâns și pune ruloul de pizza pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Topește untul într-un vas, adaugă usturoiul dat pe răzătoare, sare, piper și pătrunjelul tocat mărunt.
  • Unge ruloul cu acest amestec, pe ambele fețe, și coace 30 de minute la 180 de grade sau până aluatul capătă o culoare aurie.
  • Noi am mâncat ruloul de pizza cu un sos de roșii cum am preparat aici, dar și cu sos ketchup e la fel de bun.
Tags: