De multe ori, când nu avem atât de mult timp la dispoziție pentru pregătirea cinei, folosim aluatul proaspăt sau congelat pe care-l cumpărăm, ne e de mare ajutor. Și probabil că și vouă. Iar dacă cina care se apropie vă dă bătăi de cap, încercați rețeta noastră, rulou de pizza cu șuncă, foarte, foarte simplu de pregătit.

Rulou de pizza cu șuncă
Porții
2
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
1 aluat de pizza
4 felii de șuncă
120 g cașcaval
50 g unt
2 fire de pătrunjel
5 roșii cherry
1 cățel de usturoi
Făină
Oregano
Sare
Piper
Cum să faceți
- Taie în jumătăți, pe lungime, feliile de șuncă (sau jambon). Feliază 100 g de cașcaval, iar pe restul dă-l pe răzătoare și taie în jumătăți roșiile cherry.
- Întinde aluatul pe masa pudrată cu puțină făină (să nu se lipească). Așază deasupra feliile de cașcaval și șuncă, roșiile, cașcavalul ras, oregano. Rulează cât poți de strâns și pune ruloul de pizza pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Topește untul într-un vas, adaugă usturoiul dat pe răzătoare, sare, piper și pătrunjelul tocat mărunt.
- Unge ruloul cu acest amestec, pe ambele fețe, și coace 30 de minute la 180 de grade sau până aluatul capătă o culoare aurie.
- Noi am mâncat ruloul de pizza cu un sos de roșii cum am preparat aici, dar și cu sos ketchup e la fel de bun.
Tags: pizza
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete