fbpx

Salată cu dovleac copt și sos de iaurt

salată cu dovleac copt și sos de iaurt

Această salată cu dovleac copt și sos de iaurt este cel mai bun exemplu de cină simplă și gustoasă, fără să fie nevoie de prea multe pregătiri. Condimentat și dat la cuptor, dovleacul își desăvârșește singur aromele, iar pentru sosul de iaurt nu aveți nevoie de mai mult de 5 minute. V-am spus că e o rețetă simplă și delicioasă!

salată cu dovleac copt și sos de iaurt

Salată cu dovleac copt și sos de iaurt

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 500 g 500 de dovleac

  • 1 lingură 1 de ulei de măsline

  • 1 1 caÈ›el de usturoi

  • 1 1 mână de frunze de spanac proaspăt

  • 1 1 mână de nuci trase la tigaie

  • Sumac (sau boia dulce ori iute)

  • Sare

  • Piper

  • Pentru sos:
  • 400 g 400 iaurt grecesc

  • 1 1 caÈ›el de usturoi, ras

  • 1 lingură 1 de zeamă de lămâie

  • 1 lingură 1 de ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • ÃŽncingeÈ›i cuptorul la 200 de grade.
  • TăiaÈ›i dovleacul în cuburi, potrivit de mici, È™i îl puneÈ›i într-un castron.
  • RadeÈ›i deasupra usturoiul, puneÈ›i uleiul, sare È™i piper È™i răsturnaÈ›i dovleacul pe tava tapetată cu hârtie de copt. PresăraÈ›i puÈ›in sumac sau boia dulce ori iute, ce preferaÈ›i.
  • CoaceÈ›i 20 de minute È™i apoi întoarceÈ›i cuburile. Mai coaceÈ›i 10 minute.
  • ÃŽntre timp, amestecaÈ›i ingredientele pentru sos È™i îl lăsaÈ›i deoparte.
  • PuneÈ›i într-o bol sau farfurie, câteva frunze de spanac, dovleacul copt, nuci trase la tigaie, sos de iaurt È™i sumac.

Rețetă video

Tags: