Această salată cu dovleac copt și sos de iaurt este cel mai bun exemplu de cină simplă și gustoasă, fără să fie nevoie de prea multe pregătiri. Condimentat și dat la cuptor, dovleacul își desăvârșește singur aromele, iar pentru sosul de iaurt nu aveți nevoie de mai mult de 5 minute. V-am spus că e o rețetă simplă și delicioasă!
Salată cu dovleac copt și sos de iaurt
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
500 g de dovleac
1 lingură de ulei de măsline
1 cațel de usturoi
1 mână de frunze de spanac proaspăt
1 mână de nuci trase la tigaie
Sumac (sau boia dulce ori iute)
Sare
Piper
- Pentru sos:
400 g iaurt grecesc
1 cațel de usturoi, ras
1 lingură de zeamă de lămâie
1 lingură de ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Încingeți cuptorul la 200 de grade.
- Tăiați dovleacul în cuburi, potrivit de mici, și îl puneți într-un castron.
- Radeți deasupra usturoiul, puneți uleiul, sare și piper și răsturnați dovleacul pe tava tapetată cu hârtie de copt. Presărați puțin sumac sau boia dulce ori iute, ce preferați.
- Coaceți 20 de minute și apoi întoarceți cuburile. Mai coaceți 10 minute.
- Între timp, amestecați ingredientele pentru sos și îl lăsați deoparte.
- Puneți într-o bol sau farfurie, câteva frunze de spanac, dovleacul copt, nuci trase la tigaie, sos de iaurt și sumac.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete