fbpx

Salată cu dovleac copt și sos de iaurt

salată cu dovleac copt și sos de iaurt

Această salată cu dovleac copt și sos de iaurt este cel mai bun exemplu de cină simplă și gustoasă, fără să fie nevoie de prea multe pregătiri. Condimentat și dat la cuptor, dovleacul își desăvârșește singur aromele, iar pentru sosul de iaurt nu aveți nevoie de mai mult de 5 minute. V-am spus că e o rețetă simplă și delicioasă!

salată cu dovleac copt și sos de iaurt

Salată cu dovleac copt și sos de iaurt

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 500 g de dovleac

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • 1 cațel de usturoi

  • 1 mână de frunze de spanac proaspăt

  • 1 mână de nuci trase la tigaie

  • Sumac (sau boia dulce ori iute)

  • Sare

  • Piper

  • Pentru sos:
  • 400 g iaurt grecesc

  • 1 cațel de usturoi, ras

  • 1 lingură de zeamă de lămâie

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Încingeți cuptorul la 200 de grade.
  • Tăiați dovleacul în cuburi, potrivit de mici, și îl puneți într-un castron.
  • Radeți deasupra usturoiul, puneți uleiul, sare și piper și răsturnați dovleacul pe tava tapetată cu hârtie de copt. Presărați puțin sumac sau boia dulce ori iute, ce preferați.
  • Coaceți 20 de minute și apoi întoarceți cuburile. Mai coaceți 10 minute.
  • Între timp, amestecați ingredientele pentru sos și îl lăsați deoparte.
  • Puneți într-o bol sau farfurie, câteva frunze de spanac, dovleacul copt, nuci trase la tigaie, sos de iaurt și sumac.

Rețetă video

Tags: