fbpx

Salată cu năut și maioneză de post

Salata cu năut și maioneză de post este una dintre rețetele noastre preferate din acest an! Este incredibil de ușor de făcut, gata în mai puțin de 20 de minute. Am folosit maioneză de post cu aquafaba, lichidul din conserva de năut (și fasole), dar mai puteți încerca și această variantă. E la fel de gustoasă.

Salată cu năut și maioneză de post

5 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 1 1 conservă de naut (400 g)

  • 1 1 conservă mică de porumb

  • 1 1 ceapă roșie stropită cu 5 linguri de oțet

  • 6 6 castraveți murați

  • 3 3 linguri de maioneză de post cu aquafaba – link

  • Măsline

  • 1/2 1/2 ardei capia

  • 1 1 legătură de mărar

  • 1 1 legătură de pătrunjel

  • Fulgi de chili

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Într-o sită, scurgeți boabele de năut și păstrați lichidul (ușor vâscos). Într-un vas mai înalt, de preferat, puneți uleiul, usturoiul zdrobit, un praf de sare, muștarul și aquafaba, lichidul din conserva de năut. Amestecați cu mixerul vertical 15-20 de secunde și la final puneți zeamă de lămâie după gust.
  • Pentru salată, puneți într-un castron încăpător boabele de năut și de porumb, ceapa roșie stropită cu oțet, castraveții murați feliați, câteva măsline, ardeiul capia și verdeață. Sare, piper și fulgi de chili după gust și 2-3 linguri de maioneză de post cu aquafaba. Este o minune, atât e de bună această salată.

Rețetă video