
Salata cu năut și maioneză de post este una dintre rețetele noastre preferate din acest an! Este incredibil de ușor de făcut, gata în mai puțin de 20 de minute. Am folosit maioneză de post cu aquafaba, lichidul din conserva de năut (și fasole), dar mai puteți încerca și această variantă. E la fel de gustoasă.

Salată cu năut și maioneză de post
Porții
6
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp total
20
minutesIngrediente
1 conservă de naut (400 g)
1 conservă mică de porumb
1 ceapă roșie stropită cu 5 linguri de oțet
6 castraveți murați
3 linguri de maioneză de post cu aquafaba – link
Măsline
1/2 ardei capia
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel
Fulgi de chili
Sare
Piper
Cum să faceți
- Într-o sită, scurgeți boabele de năut și păstrați lichidul (ușor vâscos). Într-un vas mai înalt, de preferat, puneți uleiul, usturoiul zdrobit, un praf de sare, muștarul și aquafaba, lichidul din conserva de năut. Amestecați cu mixerul vertical 15-20 de secunde și la final puneți zeamă de lămâie după gust.
- Pentru salată, puneți într-un castron încăpător boabele de năut și de porumb, ceapa roșie stropită cu oțet, castraveții murați feliați, câteva măsline, ardeiul capia și verdeață. Sare, piper și fulgi de chili după gust și 2-3 linguri de maioneză de post cu aquafaba. Este o minune, atât e de bună această salată.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete