fbpx

Salată cu ton și fasole boabe

salată cu ton și fasole boabe

O masă fără antreuri nu prea vezi la italieni. Bruschete cu roșii, salată Caprese ori cu caracatiță sunt acele antipasti pe care le-ați și încercat, poate, dacă ați călătorit în minunata Italie. Varietatea acestor antreuri este foarte mare, dar noi ne-am oprit azi la o salată cu ton și fasole boabe. Și ne-a plăcut mult, nu doar pentru că am pregătit-o în 10 minute, cu indulgență, ci și pentru că este foarte gustoasă.

salată cu ton și fasole boabe

Salată cu ton și fasole boabe

5 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp total

10

minutes

Ingrediente

  • 1/2 1/2 ceapă roșie

  • 4 linguri 4 de zeamă de lămâie

  • 2 cutii 2 de fasole albă (tip cannellini)*

  • 250 g 250 conservă de ton bucăți

  • 2 linguri 2 de ulei de măsline

  • 2 mâini 2 de frunze de rucola

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați ceapa julien și puneți-o într-un castron împreună cu zeama de lămâie. Amestecați.
  • Scurgeți cutiile de fasole într-o sită și treceți-le printr-un jet de apă rece. Apoi răsturnați-le într-un castron încăpător.
  • Adăugați carnea de ton, bine scursă, uleiul, sare și piper și amestecul de ceapă și zeamă de lămâie.
  • La final presărați frunzele de rucola și amestecați ușor. Și salata de ton și fasole boabe e perfectă pentru a fi așezată pe masă.

Sfaturi

  • În funcție de preferințe, mai puteți adăuga măsline kalamata, roșii cherry și chiar câteva cubulețe de brânză feta.
  • *Fasolea tip cannellini are boabe potrivit de mari și este cunoscută și sub numele de fasole albă italienească. Este perfectă pentru combinații simple, cum sunt salatele.
Tags: