Odinioară, era considerat o delicatesă nord-africană, acum este consumat în toată lumea și poate fi găsit pe rafturile majorității magazinelor alimentare. Cușcușul, căci el este vedeta, se gătește extrem de ușor și într-o mulțime de combinații. Cum am făcut salata de cușcuș cu legume vedeți în rețeta video de mai jos.
Salată de cușcuș cu legume
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp de hidratare
10
minuteTimp total
20
minutesIngrediente
100 g cușcuș
200 ml apă fierbinte
4 linguri de ulei de măsline
2 castraveți cornișon
1 roșie mare
1 ceapă roșie potrivită
1 linguriță de muștar
1 linguriță de miere
Coaja de la ½ lămâie
Zeama de la 1 lămâie
Mărar
Pătrunjel verde
Sare
Piper
Oregano
Sumac (sau boia dulce, opțional)
Cum să faceți
- Într-un bol, amestecați cușcușul, apa fierbinte, sare, piper, sumacul (sau boiaua), oregano după gust și 2 linguri de ulei. Acoperiți și lăsați deoparte până tăiați legumele pentru salată, minimum 10 minute.
- Amestecați boabele de cușcuș cu o furculiță, să se aereze. Adăugați legumele, mierea, muștarul, uleiul rămas, coaja și zeama de lămâie, verdețurile, sare și piper după gust. Amestecați ușor, să se combine toate ingredientele, și asta a fost tot. Poftă bună!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete