fbpx

Salată de cușcuș cu legume

Odinioară, era considerat o delicatesă nord-africană, acum este consumat în toată lumea și poate fi găsit pe rafturile majorității magazinelor alimentare. Cușcușul, căci el este vedeta, se gătește extrem de ușor și într-o mulțime de combinații. Cum am făcut salata de cușcuș cu legume vedeți în rețeta video de mai jos.

Salată de cușcuș cu legume

5.0 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp de hidratare

10

minute
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 100 g cușcuș

  • 200 ml apă fierbinte

  • 4 linguri de ulei de măsline

  • 2 castraveți cornișon

  • 1 roșie mare

  • 1 ceapă roșie potrivită

  • 1 linguriță de muștar

  • 1 linguriță de miere

  • Coaja de la ½ lămâie

  • Zeama de la 1 lămâie

  • Mărar

  • Pătrunjel verde

  • Sare

  • Piper

  • Oregano

  • Sumac (sau boia dulce, opțional)

Cum să faceți

  • Într-un bol, amestecați cușcușul, apa fierbinte, sare, piper, sumacul (sau boiaua), oregano după gust și 2 linguri de ulei. Acoperiți și lăsați deoparte până tăiați legumele pentru salată, minimum 10 minute.
  • Amestecați boabele de cușcuș cu o furculiță, să se aereze. Adăugați legumele, mierea, muștarul, uleiul rămas, coaja și zeama de lămâie, verdețurile, sare și piper după gust. Amestecați ușor, să se combine toate ingredientele, și asta a fost tot. Poftă bună!

Rețetă video

Tags: