Ce mai gătiți azi? Noi, o salată de fasole verde cu bacon și ou. Și dacă vă place propunerea noastră, aveți și rețeta mai jos. Între timp, am făcut rețeta și cu fasole galbenă, iar salata a ieșit la fel de gustoasă! De încercat!
Salată de fasole verde cu bacon și ou
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
500 g fasole verde, fideluță
4 ouă
200 g bacon
2 caței de usturoi
Zeamă de lămâie
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați baconul în cubulețe, feliați cățeii de usturoi. Puneți o oală cu apă și sare la fiert. Puneți fasolea când apa dă în clocot și o lăsați 3-4 minute, apoi o scoateți într-o sită și o treceți sub jet de apă rece, să-și păstreze culoarea vie.
- Rumeniți cubulețele într-o tigaie cu pereți mai înalți, de preferat. După ce au devenit aurii, crocante, le scoateți pe o farfurie în care ați pus și câteva șervete de hârtie.
- În grăsimea rămasă căliți usturoiul și apoi puneți fasolea bine scursă. Gătiți câteva minute, dar de preferat este ca fasolea să rămână aldente (ușor crocantă).
- La final, adăugați cubulețele crocante de bacon, sare, piper și un strop de zeamă de lămâie (sau oțet, dacă-l preferați).
- Noi am mâncat salata de fasole verde cu ouă ochiuri, prăjite separat. Dacă le preferați ceva mai dietetice, vedeți aici cum să faceți ouă poșate.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete