Năutul este un aliment hrănitor, prețuit încă din antichitate și este un bun înlocuitor pentru carne. Așa că vă propunem o salată de năut și castraveți, aromată, sățioasă și extrem de ușor de pregătit. Este perfectă exact așa, nu veți simți nevoia unei fripturi lângă ea!
Salată de năut și castraveți
Porții
6
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp total
20
minutesIngrediente
2 cutii de năut
1 castravete de seră
1 ceapă roșie
100 g brânză de capră
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de mărar
Mentă (puteți adăuga și busuioc)
Sare
Piper
- Pentru sos:
3 linguri de ulei de măsline
1 lamâie
2 lingurițe de muștar Dijon
½ linguriță de boia dulce (sau za’atar, dacă aveți)
Cum să faceți
- Pentru sos, amestecați toate ingredientele într-un castronel.
- Feliați castraveții, scurgeți năutul din conservă, tăiați cubulețe ceapa și cât mai fin verdețurile.
- Turnați sosul peste salată, puneți verdețurile, sare și piper după gust și amestecați.
- La final, puneți brânza sfărâmată.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete