fbpx

Salată de varză cu morcovi și fasole roșie

salată de varză cu morcovi și fasole rosie

Se aseamănă destul de mult cu salata coleslaw, dar îndrăznim să spunem că salata de varză cu morcovi și fasole roșie este mult, mult mai gustoasă. Și se face și foarte ușor, și nici n-o să stați mult timp în bucătărie pentru ea. În maximum 20 de minute v-ați și așezat la masă. Poftă bună așadar!

salată de varză cu morcovi și fasole rosie

Salată de varză cu morcovi și fasole roșie

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Servings

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 1/2 varză albă (500 g)

  • 1/4 varză roșie (150 g)

  • 2 morcovi rași

  • 1 cutie mică de fasole roșie (sau porumb, dacă-l preferați)

  • Pentru sos
  • 4 linguri de iaurt grecesc

  • 2 linguri de maioneză

  • 2 lingurițe de muștar

  • 1 catel de usturoi ras

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați fin varza albă și roșie. Le presărați cu puțină sare și le ”frământați” foarte puțin, nu trebuie să se înmoaie.
  • Puneți varza, morcovul ras, fasolea scursă într-un bol de salată.
  • Pentru sos, amestecați toate ingredientele într-un bol separat.
  • Turnați dressingul peste salată și amestecați. O puteți mânca imediat sau o puteți ține la rece pentru 1-2 ore, să se combine toate aromele.

Rețetă video

Sfaturi

  • Mai puteți adăuga ceva acritură – castraveți sau gogoșari ori chiar gogonele fin tăiate – și ceva verdeață, dacă o preferați. Mărarul se potrivește foarte bine, de exemplu.
Tags: