Se aseamănă destul de mult cu salata coleslaw, dar îndrăznim să spunem că salata de varză cu morcovi și fasole roșie este mult, mult mai gustoasă. Și se face și foarte ușor, și nici n-o să stați mult timp în bucătărie pentru ea. În maximum 20 de minute v-ați și așezat la masă. Poftă bună așadar!
Salată de varză cu morcovi și fasole roșie
Servings
8
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp total
20
minutesIngrediente
1/2 varză albă (500 g)
1/4 varză roșie (150 g)
2 morcovi rași
1 cutie mică de fasole roșie (sau porumb, dacă-l preferați)
- Pentru sos
4 linguri de iaurt grecesc
2 linguri de maioneză
2 lingurițe de muștar
1 catel de usturoi ras
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați fin varza albă și roșie. Le presărați cu puțină sare și le ”frământați” foarte puțin, nu trebuie să se înmoaie.
- Puneți varza, morcovul ras, fasolea scursă într-un bol de salată.
- Pentru sos, amestecați toate ingredientele într-un bol separat.
- Turnați dressingul peste salată și amestecați. O puteți mânca imediat sau o puteți ține la rece pentru 1-2 ore, să se combine toate aromele.
Rețetă video
Sfaturi
- Mai puteți adăuga ceva acritură – castraveți sau gogoșari ori chiar gogonele fin tăiate – și ceva verdeață, dacă o preferați. Mărarul se potrivește foarte bine, de exemplu.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete
zucchini