fbpx

Salată de vinete cu dovlecel

salată de vinete cu dovlecel

Salata de vinete este preferata noastră È™i nu doar vara. Cu siguranță, fiecare dintre noi are în congelator câteva  punguÈ›e cu vinete. Simplă sau cu maioneză, gustul salatei de vinete coapte e greu de egalat. Câteodată îi mai adăugăm È™i puÈ›in dovlecel fiert, să obÈ›inem o salată mai albă È™i… mai spornică. Dacă nu aÈ›i încercat acest truc până acum, vă lăsăm mai jos reÈ›eta de salată de vinete cu dovlecel, poate o veÈ›i încerca!

salată de vinete cu dovlecel

Salată de vinete cu dovlecel

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp de răcire

1

ora
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 3 vinete măricele

  • 1 dovlecel

  • 1 ceapă mică

  • 100 ml ulei de floarea-soarelui

  • Zeamă de lămâie (opÈ›ional)

  • Sare

Cum să faceți

  • CoaceÈ›i vinetele pe flacără, le curățaÈ›i È™i le lăsaÈ›i la scurs.
  • ÃŽntre timp, tăiaÈ›i dovlecelul în cubuleÈ›e, pe care le puneÈ›i la fiert în apă cu sare, aproximativ 6-7 minute. Apoi le puneÈ›i la scurs, într-o sită.
  • TocaÈ›i vinetele, de preferat cu tocătorul de lemn, dacă-l aveÈ›i. PasaÈ›i dovleceii cu furculiÈ›a È™i scurgeÈ›i cât mai bine apa.
  • AmestecaÈ›i vinetele cu jumătate din cantitatea de dovlecei pasaÈ›i. Dacă amestecul nu e foarte moale, mai adăugaÈ›i o lingură de dovlecei. CondimentaÈ›i cu sare È™i încorporaÈ›i treptat uleiul, amestecând foarte bine. La final, puneÈ›i ceapa tocată fin È™i puÈ›ină zeamă de lămâie. AcoperiÈ›i salata È™i o daÈ›i la rece pentru 1-2 ore.
  • Noi am mâncat-o cu pâine de secară, roÈ™ii È™i încă puÈ›ină ceapă presărată deasupra. Să fie vară È™i în farfurie!
Tags: