
O gustare excelentă, mai ales când se reunește familia în fața televizorului ori când se anunță ceva prieteni în vizită. Rețeta de saleuri rapide o poți modifica în funcție de preferințe sau de ce ai prin frigider: sosul pesto poate înlocui muștarul sau poți renunța, de exemplu, la feliile de bacon/șuncă.

Saleuri rapide
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
800 g aluat foitaj rece (2 foi)
3 linguri de muștar
9 fâșii de bacon (sau șuncă tăiată foarte subțire)
100 g cașcaval ras
1 ou
Semințe de susan/chimen
Sare
Piper
Cum să faceți
- Întinde un aluat pe o foaie de copt. Unge cu muștarul preferat foitajul. Poți folosi muștar dulce, picant sau Dijon.
- Pune cașcaval ras deasupra, apoi așază feliile de bacon unele lângă altele, astfel încât să acopere întreaga suprafață a aluatului. Așază deasupra și a doua foaie de aluat, păstrată la rece, și taie aluaturile suprapuse în fâșii de 1,5-2 cm lățime (îți pot ieși 8 sau 9 saleuri).
- Răsucește capetele fâșiilor tăiate și așază saleurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge-le cu ou bătut, presară sare, piper și semințe de susan sau chimen, în funcție de preferințe.
- Coace la 180 de grade pentru 25 de minute. Servește saleurile rapide alături de un sos ketchup ori un sos tzatziki.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete