fbpx

Saleuri rapide

saleuri rapide

O gustare excelentă, mai ales când se reunește familia în fața televizorului ori când se anunță ceva prieteni în vizită. Rețeta de saleuri rapide o poți modifica în funcție de preferințe sau de ce ai prin frigider: sosul pesto poate înlocui muștarul sau poți renunța, de exemplu, la feliile de bacon/șuncă.

saleuri rapide

Saleuri rapide

5 from 1 vote
Course: gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 800 g 800 aluat foitaj rece (2 foi)

  • 3 linguri 3 de muștar

  • 9 9 fâșii de bacon (sau șuncă tăiată foarte subțire)

  • 100 g 100 cașcaval ras

  • 1 1 ou

  • Semințe de susan/chimen

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Întinde un aluat pe o foaie de copt. Unge cu muștarul preferat foitajul. Poți folosi muștar dulce, picant sau Dijon.
  • Pune cașcaval ras deasupra, apoi așază feliile de bacon unele lângă altele, astfel încât să acopere întreaga suprafață a aluatului. Așază deasupra și a doua foaie de aluat, păstrată la rece, și taie aluaturile suprapuse în fâșii de 1,5-2 cm lățime (îți pot ieși 8 sau 9 saleuri).
  • Răsucește capetele fâșiilor tăiate și așază saleurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge-le cu ou bătut, presară sare, piper și semințe de susan sau chimen, în funcție de preferințe.
  • Coace la 180 de grade pentru 25 de minute. Servește saleurile rapide alături de un sos ketchup ori un sos tzatziki.