fbpx
saleuri rapide

O gustare excelentă, mai ales când se reunește familia în fața televizorului ori când se anunță ceva prieteni în vizită. Rețeta de saleuri rapide o poți modifica în funcție de preferințe sau de ce ai prin frigider: sosul pesto poate înlocui muștarul sau poți renunța, de exemplu, la feliile de bacon/șuncă.

saleuri rapide

Saleuri rapide

5.0 from 1 vote
Course: gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 800 g aluat foitaj rece (2 foi)

  • 3 linguri de muÈ™tar

  • 9 fâșii de bacon (sau È™uncă tăiată foarte subÈ›ire)

  • 100 g caÈ™caval ras

  • 1 ou

  • SeminÈ›e de susan/chimen

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • ÃŽntinde un aluat pe o foaie de copt. Unge cu muÈ™tarul preferat foitajul. PoÈ›i folosi muÈ™tar dulce, picant sau Dijon.
  • Pune caÈ™caval ras deasupra, apoi aÈ™ază feliile de bacon unele lângă altele, astfel încât să acopere întreaga suprafață a aluatului. AÈ™ază deasupra È™i a doua foaie de aluat, păstrată la rece, È™i taie aluaturile suprapuse în fâșii de 1,5-2 cm lățime (îți pot ieÈ™i 8 sau 9 saleuri).
  • RăsuceÈ™te capetele fâșiilor tăiate È™i aÈ™ază saleurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge-le cu ou bătut, presară sare, piper È™i seminÈ›e de susan sau chimen, în funcÈ›ie de preferinÈ›e.
  • Coace la 180 de grade pentru 25 de minute. ServeÈ™te saleurile rapide alături de un sos ketchup ori un sos tzatziki.