fbpx

Sos pesto de leurdă

sos pesto de leurdă

Delicios pe o felie de pâine prăjită, savuros alături de o friptură de pui sau de un pește la cuptor, acest sos pesto de leurdă este vedeta fiecărui început de primăvară.

sos pesto de leurdă

Sos pesto de leurdă

5 din 1 vote
Fel: sosuri, ușor și repedeDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp total

5

minutes

Ingrediente

  • 100 g leurdă

  • 30 g busuioc

  • 50 g semințe de pin

  • 1/2 lamâie (zeama)

  • 30 g brânză maturată (parmezan, Grana Padano)

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 2 linguri de apă

  • Sare

Cum să faceți

  • Spală leurda în mai multe ape reci.
  • Pune frunzele de busuioc, leurdă, semințele de pin, zeama de lămâie, brânza tare (de preferat rasă), uleiul și un praf de sare într-un blender și mixează scurt de câteva ori, până ajungi la consistența dorită.
  • Dacă sosul este prea gros, adaugă treptat apa. Pune sosul pesto de leurdă într-un borcan cu capac și dă-l la rece.
  • Îl poți păstra în frigider câteva zile sau în congelator, porționat într-o tăviță specială pentru cuburi de gheață.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal