Delicios pe o felie de pâine prăjită, savuros alături de o friptură de pui sau de un pește la cuptor, acest sos pesto de leurdă este vedeta fiecărui început de primăvară.
Sos pesto de leurdă
Porții
4
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp total
5
minutesIngrediente
100 g leurdă
30 g busuioc
50 g semințe de pin
1/2 lamâie (zeama)
30 g brânză maturată (parmezan, Grana Padano)
2 linguri de ulei de măsline
2 linguri de apă
Sare
Cum să faceți
- Spală leurda în mai multe ape reci.
- Pune frunzele de busuioc, leurdă, semințele de pin, zeama de lămâie, brânza tare (de preferat rasă), uleiul și un praf de sare într-un blender și mixează scurt de câteva ori, până ajungi la consistența dorită.
- Dacă sosul este prea gros, adaugă treptat apa. Pune sosul pesto de leurdă într-un borcan cu capac și dă-l la rece.
- Îl poți păstra în frigider câteva zile sau în congelator, porționat într-o tăviță specială pentru cuburi de gheață.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete
zucchini