
Mult mai sănătoase decât cele de la fast-food, aceste stripsuri de pui (ori gujoane de pui, nuggets sau pepite de pui, cum mai sunt cunoscute) în crustă de pesmet aromat sunt cea mai bună alegere atunci când ai și un mic mofturos la masă.

Stripsuri (gujoane) de pui
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp marinare
30
minuteTimp total
40
minutesIngrediente
2 piepți întregi
200 g pesmet fin
2 lingurițe de cimbru uscat
1 linguriță de rozmarin uscat
1 linguriță de boia (dulce, iute, afumată)
2 linguri de muștar (dulce, iute, Dijon)
4 linguri de ulei
Sare
Piper măcinat
Cum să faceți
- Taie pieptul de pui pe lungime, în fâșii cât mai egale. Pune-le într-un castron încăpător, adaugă muștarul, sare și piper după gust și masează bine bucățile de pui. Lasă-le la rece măcar 30 de minute.
- Separat, amestecă mirodeniile cu pesmetul și presară totul peste bucățile de pui, astfel încât să le cuprindă în totalitate.
- Așază fâșiile de pui pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropește-le cu puțin ulei. Coace în cuptorul încins în prealabil aproximativ 25-30 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului.
- Servește stripsurile de pui, sau gujoanele de pui cum mai sunt cunoscute, cu sos pesto de leurdă sau salată de morcovi la cuptor cu sos de iaurt sau cu sos barbeque.
Tags: pui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete