fbpx

Stripsuri (gujoane) de pui

stripsuri de pui

Mult mai sănătoase decât cele de la fast-food, aceste stripsuri de pui (ori gujoane de pui, nuggets sau pepite de pui, cum mai sunt cunoscute) în crustă de pesmet aromat sunt cea mai bună alegere atunci când ai și un mic mofturos la masă.

stripsuri de pui

Stripsuri (gujoane) de pui

5.0 from 1 vote
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp marinare

30

minute
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 2 piepți întregi

  • 200 g pesmet fin

  • 2 lingurițe de cimbru uscat

  • 1 linguriță de rozmarin uscat

  • 1 linguriță de boia (dulce, iute, afumată)

  • 2 linguri de muștar (dulce, iute, Dijon)

  • 4 linguri de ulei

  • Sare

  • Piper măcinat

Cum să faceți

  • Taie pieptul de pui pe lungime, în fâșii cât mai egale. Pune-le într-un castron încăpător, adaugă muștarul, sare și piper după gust și masează bine bucățile de pui. Lasă-le la rece măcar 30 de minute.
  • Separat, amestecă mirodeniile cu pesmetul și presară totul peste bucățile de pui, astfel încât să le cuprindă în totalitate.
  • Așază fâșiile de pui pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropește-le cu puțin ulei. Coace în cuptorul încins în prealabil aproximativ 25-30 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului.
  • Servește stripsurile de pui, sau gujoanele de pui cum mai sunt cunoscute, cu sos pesto de leurdă sau salată de morcovi la cuptor cu sos de iaurt sau cu sos barbeque.
Tags: